SteGo's Citigo's

SteGo

Donateur
Ik was vandaag even bij Skoda dealer Korterink in Rouveen. Ik had m'n Citigo naast de elektrische demo gezet ...... Ik keek ernaar en dacht; die van mij smoelt een stuk beter. :D
IMG_20200819_130218~2.jpg
Wat blijf ik die chroomlijst rondom de grille toch een gedrocht vinden. En de onderste helft van de voorbumper vind ik bij de mijne ook veel mooier. :jaja:

De motorkap van de nieuwere Citigo's vind ik wel mooier dan de mijne. Maar ik kan niet alles hebben. :D

Overigens kwam ik er helemaal niet om Skoda's te kijken....... ik kwam Suzuki's kijken. :pieker: Maar wees gerust; van inruil is voorlopig zeker nog geen sprake.
 

Octavia_Gert

Senior Member
@SteGo ik vind die nieuwe bumper wel fraai, die grill is inderdaad geen gezicht. Daarnaast is het een auto die ik nooit zou willen hebben. Veel te duur, te korte range en ontzettend traag voor een elektrische auto.
Dan kan je beter een goedkope benzine kopen met wat ervaring.
 

SteGo

Donateur
velg.jpg

Tjah .. wat moet ik hier nou verder over zeggen ... K*T! ???? :thumbsdown:

Ik moest uitwijken voor iemand die z'n Skoda Superb nog breder inschatte dan hij daadwerkelijk was (ergo, hij reed niet voldoende rechts) dat resulteerde in een schrapend geluid (velg tegen trottoirband) dat me door merg en been ging. Maarjah, dat is beter dan dat onze bumpers, koplampen en voorschermen elkaar geraakt hadden. :nono:

Morgenochtend zet ik m'n Citigo even op het noodwieltje en breng ik de velg even langs de specialist. Gaan ze even kijken of hij nog recht is en of hij het waard is om te repareren. Zo niet ga ik een nieuwe velg bestellen.

Ik was echt wel even pissed off .... dit is de eerste beschadiging aan 1 van de velgen sinds ik ze nieuw heb gekocht. En dat was april 2019. Een klein krasje was ook vervelend geweest maar had ik kunnen zien als 'gebruiksslijtage', maar dit is me te gortig om zo te laten.

*haal rustig adem* *relax* *komt allemaal wel weer goed* ....
 

JeSko

Forumguru
Pff die kolere Superb rijders e! Denken inderdaad dat heel de weg van hun is! :mad:;)

Zuur man, en kan je weinig aan doen, is wel een fikse schade meteen :nono: en als het met deftige snelheid was heb je inderdaad grote kans op onbalans in je velg nu.

Maar ach kop op man, het had zoals je zelf al aangaf veel erger gekund:troost:
 

hemi24

Forumguru
Kapot spiegeltje met verhaalbare schade was misschien gunstiger geweest...

:sterretjes:


Handige medeweggebruiker; wat een pannenkoek!!!
 

SteGo

Donateur
Het komt ook allemaal heus wel weer goed. Het is op het moment dat het gebeurd gewoon effe zuur. ;)

Het wordt ook wel weer gefixt, heb al even contact gehad met dé specialist in Zwolle als het om velgen gaat, en waar ik de set ook nieuw heb gekocht. Maar ik weet wel dat ze daar geen spuitbussies van de Gamma gebruiken. :D

Ik ben erg benieuwd of de velg nog recht is en of hij het economisch gezien ook nog waard is om te herstellen. Dezent TD Dark velgen zijn nieuw ook weer niet heel erg duur. Ik betwijfel ook of het goedkoper was geweest om elkaars spiegel eraf te jagen, even afgezien van het papierwerk en verzekeringsgezeur waar ik ook weinig zin in heb. De- en montage van een velg is in ieder geval heel wat makkelijker en sneller dan bij een spiegelhuis.

In tegenstelling tot wat ik gisteren schreef zet ik de Citigo straks op de vooras even op stalen velgen met winterbanden ipv het noodwieltje. Die velgen heb ik nog bij m'n werkgever opgeslagen liggen in het magazijn. Na aanschaf van de set lichtmetaal had ik overwogen om het setje te verkopen, maar die komt nu dan toch nog even goed van pas. Toch handig om te bewaren dus. :jaja:
 

turboturbo

Forumguru
Maak je je geen zorgen om de verdere uitlijning of schade aan de voortrein?

En kan je deze schade verhalen op de tegenligger of was die doorgereden?
 

SteGo

Donateur
Maak je je geen zorgen om de verdere uitlijning of schade aan de voortrein?

En kan je deze schade verhalen op de tegenligger of was die doorgereden?

Ik maak me geen zorgen om schade aan de voortrein, het ging niet hard. Ook om de uitlijning maak ik me niet heel erg veel zorgen. Het stuur staat nog gewoon recht, en ik snap heel goed dat dat niet alles zegt maar de eerste tekenen zijn niet al te slecht. Desondanks laat ik de auto wel uitlijnen. Voor volgende maand staat de grote beurt + APK + uitlijning ingepland. ;)

Dit soort schades verhalen is natuurlijk bijzonder lastig. Feit is dat zijn auto de mijne niet geraakt heeft. Ik heb ook geen zin in getouwtrek en gezeur, ik neem m'n verlies. De tegenpartij is doorgereden, ik trouwens ook. Ik heb de schade thuis pas bekeken. Ik wist toch al dat het foute boel was. :D

Ik heb de velg vandaag trouwens weggebracht. De goedkoopste manier bleek het vervangen van de velg te zijn, alleen 1 probleem; dit type velg en in deze maat is niet meer leverbaar. Dus wordt hij gerepareerd, kost meer dan hij nieuw gekost heeft, maar ik wil het toch graag gefixt hebben. En het is altijd nog goedkoper dan een complete nieuwe set wielen. Met een beetje geluk is hij eind van de week weer klaar. :)
 

SteGo

Donateur
Gisterochtend kreeg ik een telefoontje; de velg was hersteld, band weer gemonteerd en wiel gebalanceerd. :jaja: Wieltje opgehaald, rekening betaald en in de middagpauze weer gemonteerd.

Oogt toch wel netjes als de auto rondom weer op de lichtmetalen wieltjes staat.
IMG_20200912_181147.jpg

Ik heb direct ook even de achterwielen naar voren gedaan en vice versa zodat ik de banden een beetje gelijkmatig verslijt. Ze kunnen nog wel een poosje mee, maar als ik de slijtage van de banden die tot nu toe voorop hebben gezeten bekijk verwacht ik (bij gelijkblijvend jaarkilometrage) eind volgend jaar weer nieuw rubber nodig te hebben. :D

Naast de kostenpost van het herstellen van de velg kwam er vandaag nog een kostenpost voorbij, maar die is gelukkig ietwat indirecter .... de kilometerteller tikte de 100.000km aan, en daarna uiteraard verder. Daar ging weer een paar honderd euro inruilwaarde. :maakmegek::D
IMG_20200912_165815.jpg
 
Laatst bewerkt:

JeSko

Forumguru
Op 200 ton dan is zo'n Skoda pas ingereden mannen :koffie:

Edit: 200 k moest dat dus zijn.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan