C.V. deurvergrendeling-mening over reparatie

Topic in 'Fabia I' gestart door Laurents, 13-08-2012.

 1. Laurents

  Laurents Lid

  Ja,Ja, mensen,
  Mijn deuren doen ook vreemd , wel open niet open.
  Nou is er in Apeldoorn iemand die dit probleem oplost.
  Zou willen weten of er al meerdere leden zijn die ervaring heeft met het deur probleem c.q. oplossing.
  Alvast mijn dank voor jullie antwoorden.
  Groetjes,
  Laurents
   

 2. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Ik had het een paar maanden voor ik het adres in Apeldoorn kende, dus via mijn garage (Vagspecialist, geen dealer) is er een nieuw slot ingegaan, en nadien nooit meer problemen gehad. Ik weet van meerdere mensen dat ze in Apeldoorn naar volle tevredenheid zijn geholpen, maar zelf dus geen ervaring. Frank in Apeldoorn vervangt het slot met problemen, door een gereviseerd slot (en neemt jouw oude slot in voor revisie voor de volgende klant), omdat ie ook garantie geeft, loop je dus eigenlijk geen risico, je wordt snel geholpen (op afspraak) en reparatie is niet slechter dan een nieuw slot.
   
  turboturbo vindt dit leuk.
 3. MarcoO2

  MarcoO2 Forumguru

  In een dergelijke discussie is 't wel handig om in ieder geval concreet te melden over wie, hoe en wat we het nu eigenlijk hebben. Wie is Frank uit Apeldoorn...?

  Daarnaast loop je wel degelijk risico's, in ieder geval zolang je auto nog onder de fabrieksgarantie valt. Zodra je een ander aan dat slot hebt laten sleutelen, kun je eventuele latere garantieclaims op dat punt wel vergeten. Op zich is 't ook wel zo logisch om in een dergelijk geval direct naar de dealer te gaan, maar ik noem het toch maar even.
   
 4. M1K3RsZ

  M1K3RsZ Actief lid

  Gaat geloof ik om deze meneer!!!
  Toch?

  Deurslot of centrale vergrendeling kapot? Ik help u vandaag nog!

  Ik heb het trouwens ook , dat ik me deuren ontgrendel en voordat ik de hendel kan beet pakken me deuren weer op slot schieten.
  Heb het niet elke keer maar 1 op de 15 keer.
  Heb alles toen uitgelezen via vagcom maar kan geen foutmeldingen cq storingen vinden.
  Dus weet ook zelf niet hoe er achter te komen welke deur het is.
   
 5. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Mike, als het goed is, moet je ook de status van de deur kunnen bekijken met Vagcom (van elke deur kun je dan zien, of ie open of dicht is, en of ie op slot zit). Die status kun je vergelijken met de werkelijke toestand. Bij mij was de monteur op een gegeven moment bezig om met Vagcom de boel uit te lezen en de deur wijd open, terwijl volgens Vagcom alle deuren dicht én op slot zaten. Je kunt kijken of het verschil maakt of je de bestuurderdeur of een andere deur open maakt, voor de herkenning van het openen van de deur. Anders kun je ook contact op nemen met Frank (je hebt zelf z'n site al gepost, dus je weet 'm te vinden).
   
 6. M1K3RsZ

  M1K3RsZ Actief lid

  Cordoba , wat je zegt over het checken in de Vagcom dat heb ik al gedaan, maar ook hier heb ik geen rare dingen gezien, heb ook tijdens het testen de deuren dicht en op laten maken en ook toen geen fout gevonden.
  inprinciepe stoor ik me er niet zo aan , gewoon nog een keer klikken ;)
   
 7. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  OK, Mike zo lang je niet buitengesloten wordt als even 2 tellen uit de auto stapt, en de deur op slot gaat met sleutel/AB binnen in de auto, is er niet zoveel aan de hand. Ik had om de haverklap van die kuren dat ik bijvoorbeeld even wat uit de kofferbak wilde pakken, voor de rest van mijn spullen uit de auto pakte, en dat ie direct alles in 't slot gooide. Of bij instappen, even ander portier of achterklep open om iets in de auto te leggen, wil je instappen zit ie weer op slot. (tijd tussen sluiten andere deur/achterklep en openen bestuurdersdeur slechts enkele seconden, dus ver binnen die 30 seconden dat ie automatisch hoort te vergrendelen)

  Ik was bang dat ik vroeg of laat een keer buitengesloten zou worden, of met lege accu zou komen te staan in de winter (lichtalarm deed het ook niet, door deze fout).

  In jouw geval misschien probleempje met de schakelaar of bedrading in bestuurdersportier voor vergrendelen/ontgrendelen?

  Gert
   
 8. Erik

  Erik Lid

  Ik ben toevallig vanavond bij Frank geweest in Apeldoorn.
  Ik stond vanmiddag lekker stom te kijken toen die deur vanzelf dicht ging met m'n sleutels erin... Sta je dan met je "nieuwe" Fabia haha

  Even gegoogled en kwam op Frank uit. Gebeld en kon vanavond nog komen.
  Hij weet goed waar hij het over heeft en heeft me dan ook top geholpen.
  Uitgelezen: geen storingen in het systeem. Wat testjes gedaan en gevonden! Slot bestuurderszijde.
  Ook liep de cilinder van het slot wat zwaar, waarschijnlijk gebruikte de vorige eigenaar het slot veel wegens de storing.
  Nou Frank heeft de cilinder ook gereviseerd en ik kan er weer tegenaan! (zwaar lopent slot kan ook storingen geven ivm comfort sluiting van de ramen ed)
  Top service. Dus zeker een aanrader!

  PS: Indien je een auto hebt in de fabrieksgarantie, gewoon naar de dealer gaan ja. Maar ja, meeste van dit soort storingen zullen zich pas buiten de garantie voordoen...
   
  turboturbo vindt dit leuk.
 9. 1ofmany

  1ofmany Lid

  Ik had ook een slot probleem, kon zo bij Frank terecht zelfs op oudejaarsdag.

  Bleek iets afgebroken te zijn, zo gefixed en van alles nog even nagekeken door hem, superservice
   
  Cordoba, turboturbo en Peter-036 vinden dit leuk.
 10. Ted

  Ted Actief lid

  Frank is gewoon een goede sloten expert voor VAG auto's, is heel klant vriendelijk en goedkoop. 2 jaar geleden heeft hij mijn slot vervangen van mijn linker deur en werkt nog steeds perfect en voor een prijs van de onderdelen. Wilde het eerst zelf doen, had geluk dat ik in de buurt was en hij had in 45 minuten nodig en voilá! Geen krasje gemaakt! Een echte vakman.
   

Deel deze pagina