Bye bye Skoda, hello Ford

Ridley

Forumguru
Na 15 jaar Skoda heb ik met gemengde gevoelens afscheid genomen van Skoda. Ik was op zoek naar iets groters ivm opgroeiende kinderen. Mijn shortlist was uiteraard VAG:
- Skoda Octavia (goed in de spullen)
- VW Golf R-line
- Seat Leon FR

Al een tijdje op zoek en wat voorstellen gehad welke ik echt teleurstellend vond. In de meivakantie naar Italië geweest en een buurman daar had een Ford ST-line. Die vond ik ook wel heel mooi. Diverse proefritten gemaakt (ik wilde in eerste instantie per se een 1.5) maar enorm verrast over de 1.0 met 125 pk!!! Uiteindelijk dus op zoek gegaan naar een handgeschakelde (want automaat bij Ford is K..) en inruil was gelijk 25% hoger als bij VAG. Snel een deal gemaakt en vanaf afgelopen zaterdag eigenaar van onderstaande Ford Focus van 04-2017 met 18.000km op de teller.

Mijn eerste tweedehands auto ooit (I know: spoiled!) ik ben er enorm blij mee, alle opties die ik graag wilde zitten erop en mooi meegenomen waren de 18 inch wielen die ik toch net wat mooier vind als de standaard 17 inch velgen.

1 klein putje in het dak wordt nog gerestyled eind augustus, maar dan is hij echt als nieuw. Ergens daarna krijgt hij nog een Gtechnic crystal serum ultra behandeling en dan voel ik echt niet meer dat hij 2e hands is.

5ce31beee2af7146f68b2998db9bd40f.png
4db7ec838e27f5eb8b6f2de6fbb36c6a.jpg
 

Cordoba

Forumguru
Mooie kleur @Ridley, maar wat zie ik nu op 't kenteken? Is 't nix?
Veel plezier met de Focus. Ik ben benieuwd hoe je over een poosje aankijkt tegen de verschillen tussen Ford en Skoda, al is de Focus natuurlijk wel een klasse groter dan de Fabia.
 

Ridley

Forumguru
Als het nix is ga ik het hier zeker vermelden . Wel een valse start: zaterdag al gelijk een spijker in mijn band
 

CDK

Forumguru
Veel geluk met de Focus toegewenst! Van Fabia naar Focus is een stap omhoog, dus ik ben zeer benieuwd naar je ervaringen als je de auto vergelijkt met je laatste Fabia.
 

Rallye

Forumguru
Veel plezier met de Ford!

Ik heb ook al eens naar een Ford gekeken, maar:
1) mevrouw Rallye was om onbekende redenen tegen (ze weet niets van auto’s, maar “je koopt toch geen Ford”?); en
2) ik vind zelf in alle Fords, ook de sportieve waar ik een oog op had, de stoel te hoog staan.

Dat laatste is voor mij zeker een dealbreaker. Hoe vind jij de zitpositie ten opzichte van Skoda?
 

CharlesTucker

Forumguru
Veel veilige kilometers met de Ford! Ik heb zelf ruim 7 jaar met een Mondeo (in 2000 tweedehands gekocht, bouwjaar 1993, dus de originele Mk1) rondgereden, dat is me toendertijd prima bevallen. M'n vader is ook lang erg tevreden met een hele serie (3 verschillende generaties) Fiesta's.
 

Ridley

Forumguru
Nou vergelijken met de Fabia @Corné de Kluijver wordt lastig. Het is gewoon echt een klasse hoger. Veel meer comfort als mijn Fabia en veel meer reisauto. Ik moet nog wennen aan de functies en knoppen (cruisecontrol zit op een hele onlogische plaats voor mijn gevoel). Ander raar ding is dat de tankdop altijd open is (ook als de auto is afgesloten). Verder ben ik er superblij mee hoor ;)

@Rallye de zit valt me 100% mee, ik zit namelijk zelf ook altijd in de laagste stand dus nu ook weer. Nu ben ik maar 1.75 dus wellicht is voor mij laag zitten anders als voor jou :tongue:

@hemi24 mijn vader heeft vanaf 1985 Ford gereden (Escorts en Fiestas) tot ik hem in 2007 heb overgehaald om ook Skoda te gaan rijden. Hij kon een kleine glimlach ook niet onderdrukken, maar was wel erg onder de indruk van het rijgedrag van de auto, dus wie weet...
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

Noord26

Forumguru
Onderstel is af-fabriek wel goed in orde bij Ford in ieder geval. De vele knopjes vind ik alleen niets in de midden consolse.
 

Joh@n

Forumguru
Ander raar ding is dat de tankdop altijd open is (ook als de auto is afgesloten). Verder ben ik er superblij mee hoor ;)
Heeft dat ook niet te maken met het misfueling systeem? Je hebt toch ook geen echte tankdop, alleen een klepje?
 

Ridley

Forumguru
Joh@n klopt, maar toch vind ik het een vreemd fenomeen. Voor die paar tientjes een palletje erin zoals bij VAG waren de kosten niet geweest toch?
 

Cordoba

Forumguru
@Ridley Dash oogt op het eerste gezicht wel erg druk, maar mogelijk valt dit mee als je op de bestuurdersplek zit (iets ander perspectief, en zaken zoals de climate control vallen dan misschien een beetje buiten beeld, als je gewoon aan het sturen bent).
 
Bovenaan Onderaan