Bredere velgen ipv spoorverbreders

Topic in 'Octavia III' gestart door pieter jan, 06-10-2017.

 1. pieter jan

  pieter jan Actief lid

  Omdat spacers niet toegelaten zijn ben ik op zoek naar andere velgen, met behoud van mijn banden. Lagere ET-waarde dus. Is daar een beperking voor in Belgie?Dat ze niet uit de wielkas mogen weet ik wel...
   

 2. Bakkertje

  Bakkertje Forumguru

 3. pieter jan

  pieter jan Actief lid

  hmm, 8j et35 valt buiten die 2% vrees ik
   
 4. Peter-036

  Peter-036 Forumguru Donateur

  Wordt (als ze de spoorbreedte meten) dat niet van hart velg tot hart velg gedaan?
  Dat geeft dan toch een beetje ruimte...
   
 5. Bakkertje

  Bakkertje Forumguru

 6. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Zou het midden van de band dan ergens anders kunnen liggen dan in exact hetzelfde verticale vlak als het midden van de velg?
   
 7. @pieter jan ET-waarden enzo worden niet gecontroleerd op de keuring, zolang de bandenmaat goed is gaat geen haan kraaien ;) (als het dat is wat je bedoeld)
   
 8. pieter jan

  pieter jan Actief lid

  zou eventueel 8j et 38 velgen kunnen kopen. Moet lukken zeker ism eibach sport-veren?
   
 9. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Zeg even dat de spoorbreedte 1,50 m is, met 2% afwijking heb je dan 3 cm speling, dus kun je een ET-waarde pakken die tot 15 mm lager is. (spoorbreedte verandert 2 maal zoveel als de ET-waarde, omdat je links en rechts diezelfde verandering krijgt)

  Waar je met verlagen wel voor op moet passen is dat de auto opnieuw uitgelijnd moet worden, en dat het verlagen ook al kan leiden tot verandering van de speelruimte die je hebt. Misschien dus eerst verlagen, en dan kijken hoeveel je eventueel nog kunt doen om je ET-waarde aan te passen.
   
 10. pieter jan

  pieter jan Actief lid

  de wagen is reeds verlaagd, daarmee dat de wielen zo naar binnen staan. is echt geen zicht nu.
   
 11. DannyG

  DannyG Forumguru

  @pieter jan : Ik heb een anderhalf jaar geleden met dezelfde vraag als jij zitten worstelen. Ik heb gekozen voor 7,5J velgen ET 35 (met Eibach 3cm verlaging). Indien ik gekozen had voor 8J had het ET42 moeten zijn. Deze configuratie werd door de keuring in België zonder problemen gehomologeerd. Ik heb wel een attest moeten voorleggen maar dat was voor de verlaging en niet voor de bredere velgen en dus niet voor jou van toepassing.

  Het geheel ziet er niet mis uit. Het kan misschien nog breder maar dan maak je kans tot aanlopen bij zwaardere belasting en dat wilde ik niet.

  Enkele fotootjes die al eerder op deze site werden gepost als voorbeeld:   
  turboturbo vindt dit leuk.
 12. pieter jan

  pieter jan Actief lid

  @DannyG: mooie wagen, thx voor advies.
  Ik heb een mooie offerte gekregen voor 8,5j et 40 velgen. 8,5j omdat ik wat concave velgen wil. De banden (225) zullen iets getrokken zijn waardoor ook minder kans op aanlopen zal zijn.
   
 13. DannyG

  DannyG Forumguru

  @pieter jan : 8,5J lijkt me nogal breed met een ET40 maar als je natuurlijk met 225 banden wil rijden, kan het werken. Je zal onder zware last immers niet met je carrosserie tot aan je velg geraken.

  Als ik jou was zou ik gewoon eens naar een goede bandenverdeler gaan (Donckers of zo) en daar jouw vraagstuk voor leggen. Dat heb ik ook gedaan en meteen werden alle twijfels weg genomen en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad :-).

  Bedankt trouwens voor het complimentje ;).
   
 14. pieter jan

  pieter jan Actief lid

  @DannyG:
  is toch 18” van jou hé?
   
 15. DannyG

  DannyG Forumguru

Deel deze pagina