BMW 545e

sitechris

Donateur
Als je een comfi plugin-hybride zoekt dan is de BMW 545e een hele fijne keus. Bijzonder fijne daily en qua bediening echt top. Alleen dat al zou reden zijn om nog snel een 5-serie te kopen omdat je nog gewoon knopjes hebt en niet die touchscreen waanzin.

Maar buiten dat gewoon een hele vlotte (100-200 in 11.9), fijne, luxe en comfortabele auto. Niet heel erg dynamisch, maar daar koop je imo geen 5-serie voor.

https://driveaholic.nl/rijtest-bmw-545e-xdrive-2022/
 

leon-cupra

Forumguru
Waarom biedt bmw deze motorisatie eigenlijk aan wanneer er ook een 530e bestaat die dan nog eens in touring-versie bestaat?
Daarnaast iemand met dergelijk budget zal al eerder door fiscale redenen naar een EV zien.
Zou Bmw niet beter een 520e aanbieden en de 530e verwijderen uit het aanbod? Zou toch veel logischer zijn.
 

sitechris

Donateur
Zescilinder is reden genoeg. Plus een berg extra vermogen. En in NL wordt op de CO2 uitstoot de belasting (bpm) bepaald, daarom zijn dit soort modellen erg populair. Bij de X5 zie bijna je alleen nog maar 45e modellen rijden.
 

leon-cupra

Forumguru
snap wel waarom zo een 545e interessant is voor een autoliefhebber (6 cilinder, vermogen , …) maar als je het puur financieel bekijkt is een EV wss een stuk interessanter.
X5 45e is inderdaad enorm populair maar zie nu toch meer en meer zo een IX rondrijden. Al die X5 45e rijders zullen wss binnen paar jaar ook overschakelen op EV-modellen.
 
Bovenaan Onderaan