Bij welk bedrijf distributieriem laten vervangen?

Topic in 'Superb II' gestart door skodasuperb94, 13-05-2019.

 1. skodasuperb94

  skodasuperb94 Forumguru

  Beste forum vrienden,

  De waterpomp van mijn 2013 Superb 2.0TDI is gaan lekken, kmstand is 153000 en nog de eerste pomp dus niet zo heel slecht.

  Ik twijfel nu echter voor het vervangen van de waterpomp en riem, tussen de dealer en vag techniek.
  Dealer is nu 4 jaar garantie op reparatie, maar vag techniek zijn specialisten denk ik. Wie heeft goede argumenten wat te doen?.

  Alvast mijn dank.
   

 2. Bakkertje

  Bakkertje Forumguru

  Mijn gevoel is dat beide kwa technische oplossing redelijk gelijk zijn (ze gebruiken ook dezelfde onderdelen ..)

  Prijs en afstand zouden voor mij persoonlijk dan de keuze uitmaken.
   
 3. eltjo2

  eltjo2 Senior Member

  Ik heb mijn 1e distributieriem in de 2.0TDI bij 205dkm (geen (lekkage)problemen) via mijngarage.nl (meinewerkstatt.de?) laten doen. Jammer dat jij er al veel eerder aan toe bent, maar ik heb het eerder gehoord over een 1.6TDI.
  De goedkoopste in de buurt kwam wel nog met extra kosten voor o.a. €40 koelwater aanzetten... Maar het scheelde dan nog ruim € 100 met de Bosch garage die naast m'n werk zit. Inmiddels zit ik op de 238dkm.

  Technisch gezien lijkt mij dat een beetje garagebedrijf dit inmiddels wel onder de knie moet hebben. Hoeveel (VAG) auto's rijden er inmiddels rond met een soortgelijke motor?
  De 1.9TDI waaruit deze motor ontsproten is al zo lang op de markt. Verder lijkt mij dat het alleen makkelijker is geworden, motor kwartslag gedraaid, waarschijnlijk ook een rolletje minder,...

  Bij mijn 1e Passat liet ik voor het voorgeschreven vervangingsinterval (slechts 60dkm) de riem vervangen maar de spanner was er niet fris aan toe - die hadden ze bij de VW dealer bij 120dkm dus niet vervangen. Een keer ging na het (mee)vervangen van de waterpomp deze lekken tegen het vervangingsinterval aan (koelsysteem 90dkm met overdruk/lekke koppakking gereden). Verder geen problemen.

  Je kunt naar recenties kijken op internet (hecht er niet te veel waarde aan) en navragen of ze een fatsoenlijk materiaal monteren en alle rollen en spanners mee vervangen.

  Idd, prijs, afstand en gemak. Waar ik mijn auto bracht is voor m'n collega op weg naar het werk. De Skoda dealer zit 12 km verderop.

  Verder is het net zoals iets voor meer geld met (verlengde) garantie kopen - je betaald meer voor iets dat zich hopelijk niet voordoet. Daarmee koop je wel (financiële) zekerheid en wellicht een gerust gevoel. Een overweging is misschien het aantal km's dat je per jaar rijdt .., als je binnen de garantieperiode naar het volgende vervangingsinterval rijdt kan garantie interessant zijn. Maar wat houdt die in na b.v. 3 jaar of 150dkm?

  Vraagje: Hoeveel pkaas had jouw Sup oorspronkelijk? Een 140 pk CFFB motor?
  Het is overigens "Engineering", zal TVS leuker vinden.:)
   
  Laatst aangepast: 13-05-2019
 4. skodasuperb94

  skodasuperb94 Forumguru

  dank voor jullie reactie's, vrijdag gaan we naar de dealer. @eltjo2 Heb het aangepast :lezen:.
  Mijn superb had bij aanvang bij tvs 152 pk, idd 140 pk CFFB motor, blijkt dat het bij vag vaker voorkomt dat er standaard meer pk's zijn dan af fabriek opgegeven.
   
  Laatst aangepast: 15-05-2019

Deel deze pagina