Bajaj RE60: concurrentie voor de Tata Nano

Fabia

† In Memoriam
Bajaj RE60: concurrentie voor de Tata Nano
m1fy414b9i87_600.jpg



5 januari 2012 | 14:31 | Tekst: Nic de Boer
Print Mail Houd me op de hoogte


Enige jaren geleden is de Tata Nano met veel tamtam aangekondigd als ‘de goedkoopste auto van de wereld’. Nu is er concurrentie van Bajaj, een andere grote speler op de Indiase markt die op de autoshow in New Delhi hun RE60 hebben laten zien.



De Bajaj RE60 heeft de zelfde missie als de Tata Nano: in India moeten mensen hun tweewielers gaan verruilen voor echte auto’s, waartoe deze RE60 en de Nano behoren. In het programma van Bajaj krijgt de RE60 een plaats naast de driewielige scooters. De eerste vierwieler van dit merk wordt naast die driewielers geproduceerd in Aurangabad, waar de capaciteit van de fabriek flink wordt uitgebreid.
De krachtbron van de RE60 is een achterin geplaatste ééncilinder met een inhoud van 200cc en een vermogen van 20 pk. Volgens de fabriek moet hij daarmee 1:40 kunnen halen. De uitstoot moet liggen van 60 gr/km. De topsnelheid van de Bajaj is 70 km/u. Naast benzine kan in deze motor in de toekomst ook aardgas en LPG worden gestookt. Een diesel en een elektrische versie staan niet op het programma.
De auto is vierhonderd kilo zwaar en is 2,75 meter lang, 1,30 meter breed en heeft een draaicirkel van 3,5 meter. Voor het interieur kan worden gekozen voor een 2+2 of 1+3 indeling. De bagageruimte heeft een inhoud van 44 liter en onder de motorkap is een extra ruimte van zeven liter. Met de achterbank neergeklapt is er 400 liter beschikbaar.
“Het is geen volwaardige auto, maar een voertuig dat is bedoeld voor vervoer in de stad. Het is een flinke verbetering ten opzichte van de driewielers. Daarvan rijden er vijf miljoen rond in India en dat is dus de markt waarop we ons richten,” vertelt Rajiv Bajaj aan de vooravond van de presentatie van de RE60.

m1fy412b0b88.jpg


m1fy414bb586.jpg


Bron: Autoweek.
 

MarcoO2

Forumguru
brrr, wat een ding! Maar goed, hij wordt ook niet gemaakt om mooi te zijn. Ben benieuwd wat dat nou zou kosten!
 
E

Ex-lid 2926

Met electromotor een leuk ding voor de caddy op 18 holes golfbanen. De welgestelde golfer zou hem een lease RE60 aan kunnen bieden.
 
Bovenaan Onderaan