Automaat in noodloop

Marcelmars

Nieuw lid
Afgelopen zomer kregen wij problemen met de automaat van onze Kodiaq 1.5tsi greentech. De automaat ging over in de noodloop en alleen de 2e, 4e en 6e versnelling waren nog beschikbaar.
Dit is meerdere keer voorgekomen en de oplossing was: stoppen, 10 minuten wachten en dan kon je weer 100 km verder voor het opnieuw gebeurde.

Terug in Nederland kregen wij te horen dat er een sensor in de versnellingsbak vervangen moest worden. Helaas was het onbekend wanneer deze sensor geleverd kon worden.

Vandaag, 4 maanden later krijg ik te horen dat de sensor niet vervagen hoeft te worden maar dat een firmware update de oplossing is voor dit probleem. Wij reden trouwens met caravan, zonder caravan geeft de automaat geen problemen. De Kodiaq is 3 jaar oud en dit probleem hebben wij nooit eerder gehad.

Zijn er op hier op het forum meer leden die dit probleem ook hebben gehad?
 

Eppiegrande

Actief lid
Heb dit in Oostenrijk gehad. Eerst contact uit en dan periode geen probleem. Na enige tijd was max 30 km. Mechateonic moest vervangen, kost wat (1500 euro, 50% kosten arbeid). Daarna weer prima.
 

Marcelmars

Nieuw lid
Die wilde ze ook bij mij gaan vervangen. Nu geven ze aan dat het niet nodig is. Door een update van de firmware zou het verholpen zijn.
 

RonaldSkodiaq

Donateur
Het zal denk ik een sensor zijn die in de megatronic zit. Dealers vervangen de complete megatronic maar en zijn een paar bedrijven die de kapotte sensor in de megatronic vervangen. Je bent dan de helft goedkoper uit dan een nieuwe laten plaatsen.
 

Incognico

Nieuw lid
Afgelopen zomer kregen wij problemen met de automaat van onze Kodiaq 1.5tsi greentech. De automaat ging over in de noodloop en alleen de 2e, 4e en 6e versnelling waren nog beschikbaar.......
...........Zijn er op hier op het forum meer leden die dit probleem ook hebben gehad?
Jazeker, zelfde ervaring auto nu bij de dealer, wacht diagnose even af.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Maarten_skoda

Nieuw lid
Vandaag zelfde euvel. Kreeg melding dat er versnelling zat en deze in noodprogr ging. Verder rijden was mogelijk. Alleen dat verder rijden beperkte zich tot enkel in zijn 2. Handmatig schakelen werkte niet en bij meer gas ging hij niet naar zijn 4 ofzo, wat ik hier ook wel lees. Oranje lampje motormanagement en oranje waarschuwingsdriehoek ging branden. Auto is Opgehaald en naar garage gebracht. Bij het ophalen was er geen foutmelding, alleen het motormanagement lampje bleef branden.
 

Maarten_skoda

Nieuw lid
De kodiaq is uit 2019 en in het eerste jaar is de versnellingsbak vervangen ivm een lekkage oid. Vandaag te horen gekregen dat huidig probleem te maken heeft met megatronic en vervangen moet worden. Op het onderdeel moet ruim anderhalve week gewacht worden.
 

ertromp

Forumguru
Anderhalf week wachten? :pieker: Een TVS Engineering heeft ze op voorraad. Was wellicht ook beter en prijstechnisch gunstiger geweest om naar een TVS Engineering te gaan voor dit soort problemen.
 

Anton Sietsma

Nieuw lid
Goedemiddag,
Wij staan voor 2e jaar met pech. Vorig jaar naar België met caravan, heenreis al steeds dat auto in noodloop ging. Bij stilstaan moest auto eerst uit om door te kunnen rijden. Op camping aangekomen, is auto opgehaald. Via anwb een leenauto gekregen. We hadden de auto toen nog maar 3 mnd. Contact opgenomen met verkopende garage. Daar is auto heengebracht. Uitgelezen etc. Niks gevonden. Auto reed in NL ook weer goed. Voor de vakantie auto grote beurt gehad, want ja, na ervaring van vorig jaar... en nu zitten we in zuid Frankrijk. Handgeschakeld hier heengereden. Ging goed. Sinds gisteren weer gedonder. In de achteruit lukt ook niet meer. Na na het stilstaan weer geprobeerd. Rijdt alleen in de 1, en achteruit lukt helemaal niet meer.
Zal zo Anwb bellen!
Zoals nu lijkt heeft onze auto ook last van mechatronic, als ik bovenstaande verhalen zo lees. Maar is dat niet uit lezen op boordcomputer?
Mvg Anton.
 

ertromp

Forumguru
Ook welkom hier @Anton Sietsma !

Handgeschakeld? Mechatronic?
Je hebt een Kodiaq met DSG?
Krijg je wellicht onderstaande melding in je display?

waarschuwingslampje dsg.jpg

Wat exact de storing is moet met een diagnoseapparaat uitgelezen worden. Skoda dealer (VAG) gebruikt daar ODIS voor.
 

Anton Sietsma

Nieuw lid
Ook welkom hier @Anton Sietsma !

Handgeschakeld? Mechatronic?
Je hebt een Kodiaq met DSG?
Krijg je wellicht onderstaande melding in je display?

Bekijk bijlage 105343

Wat exact de storing is moet met een diagnoseapparaat uitgelezen worden. Skoda dealer (VAG) gebruikt daar ODIS voor.
We reden nu handgeschakeld in onze Skoda (kodiaq 2.0 tso, 4x4.2017) ivm de problemen van vorig jaar. Het is inderdaad een DSG.
De melding was gisteren eerst aan in noodloop. Zo nu en dan stilstaan, en dan weer door. Maar ging van 1e naar de 3e en door naar de 6e versnelling. En daarna gaf display ook het lampje aan, welke staat voor uitlaatgascontrole systeem.
Anwb komt morgen op de camping! Afwachten dus wat zij kunnen vinden!
 
Bovenaan Onderaan