Auto start soms wel, soms niet?

Octavia072011

Nieuw lid
Sinds de feestdagen hebben wij een probleem met onze Octavia II 1.2 tfsi uit 2011 (123.000 km). Op een morgen startte de auto niet, terwijl we de auto een dag eerder rijdend hebben weggezet. Een paar uur later nogmaals geprobeerd: hij gaf weer geen sjoege. Toen de hulpdienst gebeld, en een garage kwam langs voor pechhulp. Deze beste man nam plaats achter het stuur, draaide de sleutel om en: de auto startte direct.
Wij krijgen de melding "depress clutch" op gebiedende wijze in het scherm te zien als de auto niet start. De lampjes op het dashboard branden, de radio en verwarming gaan ook gewoon aan. Maar onder de motorkap blijft het angstvallig stil. Dit probleem sindsdien nog met regelmaat gehad: het vaakst wanneer de auto een dag of langer stil heeft gestaan. De auto is in de afgelopen weken 3 x bij een VW/Audi/Skoda dealer geweest. Uitlezen aan computer gaf geen storingen. Intussen zijn koppelingssensor+bedrading vervangen en is er een nieuwe accu geplaatst. Het ging daarna 2 weken goed, maar helaas... opnieuw niet starten en weer het dwingende verzoek om de koppeling opnieuw in te trappen. Heeft iemand een idee waar dit probleem vandaan kan komen?
 

VAG-man

Forumguru
Oude accu dacht ik aan, maar die is inmiddels vervangen.

Uitlezen met vcds, misschien wel foutmeldingen.
 

Antera

Donateur
Lijkt erop dat de dealer alles al vervangen heeft de master cilinder en de bekabeling en dus ook de stekker zou je zeggen. verkeerd aangesloten zou betekenen dat hij de koppeling nooit ingetrapt zal zien en dus nooit starten?? Het lijkt toch iets wat niet vervangen is en zou inderdaad eens via de meetwaarde blokken de signalen bekijken van de koppelingscilinder om te zien of je daar veranderingen in ziet.
 
Bovenaan Onderaan