Armsteun-deurgreep kunststof plakt

Highway

Forumguru
Al vaker gelezen dat het zacht deel (bij handvat) gaat plakken. Oorzaak zou vaak het gebruik van verkeerde reinigers zijn.

Geen ervaring met de deurgrepen van ome Ali.

Vervangen is zo gebeurd - zitten alleen geklikt.
 

bobbl

Forumguru
Ik heb ze bij Ali besteld, mooi van hard plastic , goede pasvorm en kleur.
Ik moest wel een paar lipjes weghalen.
De ruitschakelaars zitten erg vast, dus die moet je met geduld en goed kijken verwijderen!
 

Okki

Donateur
Plakken heb ik ook gehad (1e model Touran) en ook met bijv. een DVD spelertje voor in de auto.

Tip om dit plakkerige eraf te halen: Dasty....maakt het weer mooi glad..
 

Highway

Forumguru
@bobbl met hard plastic, bedoel je dat het hele stuk uit hard plastic bestond, of was het deel bij de handgreep wel voorzien van wat 'zachter voelend' materiaal (zoals origineel)?
 

bobbl

Forumguru
Nee bestaat compleet uit hard kunststof.
Maar da's dan ook het voordeel dat die niet meer smerig wordt.
 

Eltjo

Forumguru
Bedankt mannen! Ga het eerst eens proberen met Dasty.

In m'n Passat's zat er zo'n dun verf-achtig laagje op. Als dat er af sleet had je glad glimmend plastic wat niet meer plakte.

Verkeerde reinigers? Ik heb gewoon een doekje-afwassopje of cockpit-reinigingsdoekjes van Lidl gebruikt.
 

bobbl

Forumguru
deurgreep 1.jpg deurgreep 2.jpg

Zoals je ziet was men deurgreep echt vies en kapot door het harde boenen.
Op de 2de foto de ali-deurgreep van hard kunststof, kleur en pasvorm erg goed, en dat voor 17 euro in huis!
Heb gelijk de andere kant ook gedaan....
 

Eltjo

Forumguru
Eergisteren met Dasty de deurgreep schoongemaakt, wat leek te werken.
Vandaag plakt het echter al weer en er zit een aantal millimeter dikke zachte laag op die gewoon week is geworden.
Je hebt zo een de dikke stopverf-achtige laag onder je nagels. Dat wordt toch een nieuwe greep, die bij de dealer € 27,50 incl. BTW kost - valt mee t.o.v. de goedkoopste op Ali voor €17,-.
 
Laatst bewerkt:

Okki

Donateur
Hè, jammer dat het niet werkt. Die rubberachtige laag zal waarschijnlijk per "fabrikant" verschillen. Bij mijn portable dvd speler werkte het gelukkig wel.
Op naar Aliexpress dan maar....


(waarom wordt er nu automatisch een link gemaakt naar tante Alie? Ik typ alleen tekst. Zitten die Chinezen nou gewoon af te luisteren?)
 

Eltjo

Forumguru
Van Ali net na 2 weken een setje l+r deurgrepen binnen. https://nl.aliexpress.com/item/SKTO...445.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5d2c4c4dryChi2 Een greep zat zelfs in een zak met VAG-Skoda logo's en "Orginele onderdelen" vermeld in alle talen. Hard kunststof maar o.k. en l+r voor nog geen € 30. Alleen de linker is € 27,50 bij de dealer.
Idd moesten de lipjes voor en achter de handgreep verwijdert worden. De ruitenschakelaarmodule is te verwijderen door een schroevendraaier l+r in 2 x 3 sleuven te zetten en op de schakelaar te drukken en dan het naastliggende punt.

De eerste paar seconden van dit filmpje waren ook wel handig om te zien dat het er erg makkelijk uitkomt.
Ik gebruikte een plamuurmes als bescherming van de armsteun en een schroevendraaier.
 
Laatst bewerkt:

Highway

Forumguru
De greep van de bestuurder deur was bij mij kapot gegaan (clipje afgebroken bij loshalen deurkaart). Zat dus niet stevig meer. Voor iets in de 30 euro nieuwe besteld, origineel Skoda.

Skoda tekentje erop, juiste kanaal besteld en wat schetst mijn verbazing: het deel wat op de oude van zachter kunsstof gemaakt was, is nu gewoon hard.

Dus of je nu origineel of namaak koopt - beide hard plastic. Zullen wel teveel klachten zijn gekomen dat het, zoals de foto's hierboven, lelijk wordt /stuk gaat.
 

fanSkoda-VW

Donateur
het 'oplossen of week worden' van het plastic komt door de verkeerd toegepaste weekmaker in het materiaal.
Ik heb het vaker meegemaakt, en nu ook bij een verrekijker.

Gewoon productie-eigenschap (lees: fout)

grtss
 

mennor

Forumguru
Hier ook plakkerige armsteunen. Passagierszijde een stuk erger dan bestuurderszijde trouwens. Setje besteld bij oom Ali. Of het nu een fabriek is die ook aan de Vau-A-Gruppe levert, of gewoon een die ook de verpakkingen namaakt weet ik niet, maar het ziet er inderdaad uit als Originalteile. De levering was vlot, de set nog altijd geen 3 tientjes en inclusief een stukje gereedschap om de boel los te wippen. Vanmiddag als pauze op m'n gemakje de passagierskant gedaan. Past uitstekend, inderdaad wel even goed kijken en een drietal lipjes rondom de handgreep weghalen. De schakelaar van de ruit zit goed vast, maar de oude greep was toch al afgeschreven, dus de plastic behuizing waar de schakelaar in vastklikt maar laten sneuvelen.
Blij mee!
 

JeSko

Forumguru
Geinig dacht ga eens kijken bij mijne en het plakt daar niet, maar het is ook al hard plastic daar, dus geen soft materiaal.
 

ramniv

Senior Member
Even topic omhoog halen. Ik heb ook last van plakkerige handvatten. Nu zie ik dat jullie deze besteld hebben bij de dealer, nu is mijn auto niet bij de dealer in onderhoud, maar bij Vruggink in Hallen (Vag specialist). Kan ik de dealer gewoon bellen en 2 handvatten bestellen of gaat het niet zo makkelijk?
 
Bovenaan Onderaan