Alpine A110

sitechris

Donateur
Gereden en getest. Heerlijke lichtgewicht auto. Eigenlijk alles goed. Onderstel, besturing, bak, motor. Allemaal top. Opvallend genoeg ook reuze comfortabel. Jammer dat de kofferruimte wel erg klein is (voor vakanties), anders had ik er nu eentje voor de deur gezet. No joke. Maar buiten dat vind ik het echt een pareltje.

https://driveaholic.nl/rijtest-alpine-a110-2021/

20210607_120335-768x432.jpg

20210607_115907-768x432.jpg
 

Cordoba

Forumguru
Eerlijk gezegd, doet de hele neus mij denken aan de originele A110, ook al zijn ze totaal anders als je ze naast elkaar zet:
iu


Eigenlijk net als met de Mini, Fiat500 en de Beetle: de nieuwe versies hebben totaal andere dimensies en toch doen ze sterk denken aan het origineel.
 

Rallye

Forumguru
Nice! Ik heb er vorige week in Dieppe een heel stel gezien…… Ook een compleet getunede GT.

Nog een puntje over je review: als je belangrijkste constatering over de bruikbaarheid van de auto is dat de kofferbak te klein is, zou een fotootje daarvan voor de lezers een indruk van het probleem geven. Is altijd wel te googelen natuurlijk: https://www.autozine.nl/alpine/a110/premiere-edition/foto/8#mainimage en https://www.autozine.nl/alpine/a110/premiere-edition/foto/10#mainimage


Een mooie oplossing/work around/maximalisatie lijkt er wel te zijn: https://www.roadsterbag.nl/roadsterbag-shop/search?keywords=Alpine (ik heb er geen ervaring mee).
 

Rallye

Forumguru
Dat was alleen de eerste serie…… en een soort traditie voor een eerste serie Alpine als ik het mij goed herinner…..
 

JeSko

Forumguru
Klopt @Rallye deze Alpine was destijds nog niet productierijp, was toen ook nog niet verkrijgbaar. Itt tot de Octavia IV :D
 

sitechris

Donateur
Mooie beeld van de auto zo in de bocht, daar zie je dat de auto best wat rol heeft. Wat gek genoeg niet negatief is bij deze auto, ook omdat het zwaartepunt zo laag is en de auto wel enorm makkelijk van richting verandert. Het is een hele responsieve auto, mede ook door lage gewicht. En beetje rol is ook wel fijn dat je weet wat er gebeurt. Je hebt ook auto's zonder rol maar dan is het een beetje een emotieloze treintje-ervaring.
 

moniquevos

Nieuw lid
Ik vind het nieuwe model mooier dan de originele. Vergeleken met andere automerken, is de Alpine A110 niet zo bekend. Toen ik hem voor het eerst zag, was ik ook direct verliefd. Niet alleen buiten, maar ook binnen is gaaf.
 

Tees

Donateur
De achterkant van de nieuwe vind ik heel mooi, maar die voorkant...mwah...
Als ik de oude en de nieuwe dan naast elkaar zie staan, zie ik de vergelijking zeker wel, maar de oude vind ik dan weer véél knapper smoelen! Maarja, ik hou ook wel van sportieve wagens uit die periode
 

Cordoba

Forumguru
Chris, de opmerking dat je een middenarmsteun mist, vind ik bij een dergelijke auto onterecht, dit is de sportievere versie van sportauto, dus geen snelle luxe BMW voor een iets te zware directeur, in een dergelijke auto hoort geen middenarmsteun, gewoon continue 2 handen aan het stuur. Kofferruimte, goed dat je het noemt, maar voor een dergelijke auto niet heel belangrijk naar mijn idee.
 
  • Leuk
Waarderingen: EdK
Bovenaan Onderaan