Alarm gaat spontaan af, welke zekering eruit halen?

Hallo allemaal,

mijn S2 heeft de laatste tijd de neiging om spontaan te gaan loeien. Hij is al bij de dealer geweest, de software van het alarm is opnieuw ingelezen. Maar helaas heeft het niet mogen helpen..

Wie weet welke zekering eruit gehaald moet worden om het alarm uit te schakelen? Dan heb ik in iedergeval de komende nachten wat meer rust ;)

Volgens de dealer zit de storing in de hoorn zelf, die zal dan tzt vervangen moeten worden.

Gr
Arno
 

Cordoba

Forumguru
Bij sommige auto's zit er een kleine accu in de hoorn (zodat bij verbreken van de stroomvoorziening er toch nog een alarm gaat). Mogelijk dat deze accu van de hoorn aan vervanging toe is, anders kun je voorlopig de hoorn loskoppelen: dan zal ie wel even gaan loeien, maar als de accu leeg is, blijft ie wel stil.
 

Arjann

Forumguru
Is het een origineel alarm of een aftermarket? Ongeacht wat het is kan er toch uitgelezen worden wat de laatste alarm oorzaak geweest is? Je zal bij een aftermarket sowieso de startonderbreker door moeten lussen als je de zekering eruit haalt.
 

eriktv

Forumguru
Dat klopt helemaal, anders zou het voor autodieven ook wel erg makkelijk worden :)

Bij mijn oude RS was de reserveaccu van de hoorn aan z'n einde geweest en door de vorige eigenaar uitgeschakeld en doorgelust. Dit zat allemaal in de unit van het alarm zelf en was een beste puzzel om weer juist aan te sluiten (nadat ik een nieuwe hoorn had geplaatst). Zelf bedenken hoe je hem uit moet krijgen lijkt me helemaal 'n crime. Klusje voor een specialist lijkt me..
 
bedankt voor jullie reacties, denk dat ik de hoorn maar gewoon laat vervangen, 240 euro bij de dealer. Niet goedkoop, maar een gestolen auto is erger ;)
 

Arjen Bavel

Actief lid
Goedemorgen, even een oud topic nieuw leven inblazen.
Afgelopen nacht besloot ook mijn SuperB dat het nodig was het alarm spontaan te laten afgaan. al het bovenstaande gelezen te hebben heb ik nog een paar vragen.

1. is het alarm middels VCDS uit te zetten?
2. is het zeker dat er bij het uitlezen ook naar voren gaat komen wat de oorzaak is?
3. waar zit de hoorn/alarm in de auto eigenlijk?

p.s. ik heb het boekje er nog niet op na geslagen ;)
 

Duijzer

Donateur
1, ja dat kan.
2. Soms wel, soms niet. Je kunt soms zien welke sensor alarm geeft, maar dat wil niet altijd zeggen dat de oorzaak naar boven komt.
3. bij een superb weet ik het niet. Meestal onder de motorkap, maar je komt ze ook tegen achter het spatscherm van je achterspatbord.
Soms zit er op de hoorn een slotje, waar je met de sleutel de hoorn uit kunt zetten. Maar of dat bij een origineel VAG ook is weet ik niet.

Leuke Avatar trouwens, m'n oude liefde Classic Mini
 

Antera

Donateur
Batterij is te vervangen door zelf te solderen heb ik toen ook gedaan maar de batterijen zijn niet het probleem van spontaan afgaan maar vaak zit dit ergens anders in en moet uitgelezen worden om te kijken of de oorzaak gevonden kan worden. Ook de hoorn zelf kan de oorzaak zijn daar zit namelijk een brokje electronica in waar alles mee gemonitord en gestuurd word.

Alarm uitvinken met vcds kan maar of dit werkt is de vraag omdat de auto nog steeds het alarm zal zien maar dan als een apparaat wat niet aangemeld is. Bij een A4 ook een keer gedaan maar het alarm bleef vrolijk actief en werken
 
Bovenaan Onderaan