Airco servicebeurt nodig?

Fleu

Lid
Ik sta voor een grote servicebeurt. Mijn Citigo is van 2018 en heeft 61000 km gereden. Nu wordt bij het maken van een afspraak gevraagd of ik tevens een 'airco service' nodig heb. (Koudemiddel R143A, kosten 139 euro bij KwikFit.) De airco doet het overigens nog prima, maar ik las ergens dat je er beter te vroeg dan te laat mee kunt zijn. Daarom twee vraagjes: is dit (nu al) nodig? Zo niet, wanneer dan wel?
 

Erik_NL

Forumguru
met een tijdige aircoservice voorkom je problemen met de aircopomp en dat is prijzig.
Onze Citigo is van 2015 en heeft nu ca. 53.000 op de teller.
Naar aanleiding van het feit dat van de gebruikte VW Up! die mijn schoonzus met 100.000 km had gekocht de aircopomp gesneuveld bleek, heb ik afgelopen najaar voor het eerst een aircoservice laten uitvoeren, tegelijk met het wisselen naar winterwielen. Door een lokale vakgarage, die voor de aircoservice € 61 excl. BTW in rekening heeft gebracht, Aircogas R134A)
De Skoda-dealer rekende voor mijn Yeti (2017, 120.000 km) in dezelfde periode € 199 incl. BTW (Aircogas R1234F)
 
Laatst bewerkt:

Fleu

Lid
Dank voor je reactie, Erik. Zeer nuttig. Ik denk dat het inderdaad verstandig is om tijdens de komende grote beurt ook maar de airco laat checken en onderhouden.
 

Tees

Donateur
5-6 jaar is niet gek om de airco te laten hervullen. Het koudemiddel lekt heel langzaam weg, zal bij een nieuwe auto nog iets langzamer gaan dan bij een oudere auto, maar normaliter zeggen ze elke 3-4 jaar hervullen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Fleu

skodafora

Actief lid
Te duur voor een airco service. Kijk op Google of er in je buurt een garage is die alles reinigt en koudemiddel bijvult.
 
Bovenaan Onderaan