Airco beurt Aanbiedingen

SkodaFabiarijder

Actief lid
mijn fabia is inmiddels 7 jaar oud en ik wil de airco een keer laten “onderhouden”.
Nu staan op bijv Groupon/socialdeal aanbiedingen van bijv €49.

Airco-onderhoudsbeurt
  • Visuele inspectie
  • Controle van de bediening en pollenfilter
  • Temperatuurmeting
  • Druktest
  • Lektest
  • Recyclen en aanvullen van het koudemiddel
  • Toevoegen van fluorlekdetectievloeistof

Zijn dit soort aanbiedingen aan te raden/een volwaardige airco-onderhoudsbeurt? Of is het wellicht toch verstandiger bijv. €99 bij de Skoda dealer te betalen?
 

turboturbo

Forumguru
Als je het toch niet elke 2 jaar laat doen, zou ik voor de zekerheid gaan en een volledige beurt bij een goede gerenommeerd airco specialist laten doen.

Die 99,- bij de dealer is overigens ook al vrij goedkoop. Ik ben rond 120,- gewend voor een eerste volledige service beurt (bij een airco specialist)

Ik bedoel wat is nu 99,- of 120,- verdeeld over 7 jaar tijd?

Soms is goedkoop duurkoop en 7 jaar geen onderhoud aan de airco laten doen is al best een risico.

Een kapotte compressor laten repareren als gevolg van te weinig koudemiddel en dus smering, is al gauw een factor 10 duurder.
 

turboturbo

Forumguru
zonder aanleiding
In het geheel niet zonder aanleiding!
Aanleiding is op dit moment: je hebt (erg) lang geen airco onderhoud laten doen.
Andere aanleiding: de prijsverschillen uiten zich in kwaliteit en service, lage prijs is soms teleurstellend.

Het is al gezegd ieder z'n keus, maar je vroeg om advies en dan geef ik dat :)
 

0ri0n88

Forumguru
De grote vraag is. Bij wie is de actie? Als dit een airco specialist is zie ik geen reden om het niet te doen, wel krijg je het gevoel dat er bij dit soort acties er altijd wel iets gaat mankeren waardoor je ineens toch meer kwijt bent dan die 49 euro.
Zelf laat ik het altijd bij een profile doen voor 89 euro en dat is altijd prima voor elkaar.
 

Captain Hook

Forumguru
Laatst bewerkt:

Duijzer

Donateur
Wat je vaak ziet is dat men je voor een heel laag prijsje naar de garage probeert te lokken, en dat dan vervolgens bij controle wat gevonden wordt dat vervangen kan worden. En omdat ze er nu toch aan bezig zijn.....

Ooit eens een gratis wintercheck laten doen bij m'n vorige Octavia. Reparatieadvies kwam op 480,-.onder andere omdat de accu slecht was. Niets laten vervangen. Heel de winter probleemloos doorgereden. Vijf jaar later die auto verkocht, nog steeds met dezelfde accu erin...
Ik wil niet zeggen dat het allemaal schurken zijn, maar ze zitten er zeker tussen.

Terug naar de airco: veel dingen spreken voor zich. Als de airco goed koude lucht blaast zit er in ieder geval geen groot lek en is de druk goed. Aanvullen en detectievloeistof toevoegen hoeft niet als er geen lek is. Als je het pollenfilter regelmatig laat vervangen valt daar ook weinig aan te doen. Wat wel scheelt, en wat de Skoda dealer volgens mij wél doet is de verdamper reinigen. Daarvoor zijn blikjes die je erin kiept en de airco dan een tijdje laat draaien. Dat doodt bacteriën en schimmels die zich door de tijd op de verdamper nestelen. Daardoor krijg je muffe geurtjes als je de airco aanzet. Ik zie dat in het rijtje hierboven niet staan, maar volgens mij doet de dealer dat wel. In ieder geval iets om even na te vragen, dat zou het prijsverschil kunnen verklaren.
 

Erik_NL

Forumguru
Onze auto's ondergingen jaarlijks de gratis aircocheck door de VAG-dealer. Nooit koelmiddel bijgevuld. De aircocheck was dit jaar nog niet uitgevoerd omdat hij bij mijn VW-dealer niet meer gratis bleek.

N.a.v. dit topic en bovenstaande link van Captain Hook gisteren een Aircoservicebeurt laten doen door KwikFit voor aanbiedingsprijs 79 Euro i.p.v. 99 Euro, zonder geurbehandeling. 600gr R134A gevuld, verder geen bijzonderheden (VW Passat, 300k). Drie maanden garantie.

Bedankt voor de tip.
 
Bovenaan Onderaan