Aftermarket Navigatie Unit met TPMS, parkeersensor ondersteuning

Yorick

Senior Member
Hi,

Zie onderwerp heeft iemand ervaring met een aftermarket product inclusief TPMS, parkeersensor etc?
In mijn vorige auto had ik een autoradio van Isudar; deze is in de Fabia 2 prima bevallen, echter ondersteund hun Fabia 3 variant geen ingebouwde TPMS.

Om verdere zinloze discussies te voorkomen. de Radio dient in de basis alles te kunnen ondersteunen wat een originele radio ondersteunt, met uitzondering van green milieu menu onzin.


Of een ander alternatief?

Ik ben zeer benieuwd.
 
Laatst bewerkt:

Yorick

Senior Member
@Desperado Ik krijg de melding op mijn Radio, ik vermoed dat dit via Canbus geschied? Daarnaast dien ik op de radio de bandenspanning opnieuw in te stellen. IK ben op zoek naar een aftermarket radio die dit ook ondersteund.
 

Rallye

Forumguru
Je hebt dus een radio nodig die de instellingen van de auto kan aansturen. Dat is volgens mij meer dan alleen het bandenspanningssysteem, toch?
 

Yorick

Senior Member
@Rallye Dat klopt! Ik vraag specifiek naar TPMS omdat de meeste radio`s de rest ondersteund maar bijvoorbeeld TPMS niet :) Maar als men van al deze informatie voorzien is, dan ben ik ook benieuwd welke radio`s volgens jullie passen :tongue:
 

EdK

Forumguru
Tsja Zenec nam meeste over van de orginele unit..
Maar of de huidige zenecs in je wagen passen is eerste punt en wat ze dan wel of niet overnemen is altijd maar de vraag.
Maar uit ervaring moet ik zeggen dat de Zencs hierin erg goed zijn..
 

Cordoba

Forumguru
Hmm, ik krijg volgens mij geen melding via de radio maar in maxidot en oranje symbooltje op het instrumentenpaneel, maar de reset na oppompen/wisselen van de banden, gaat wel via de radio.
 

EdK

Forumguru
gaat wel via de radio.
Cordoba je hebt er geen radio meer inzitten maar een mediasysteem.....
Vandaar dat je hem al radio ontvanger ook kunt gebruiken, maar ook dus om je bandenspanning te resetten...

Zeg maar net als dat je begon met een mobiele baksteen waar je bijna overal mee kon bellen.
En nu heet het smartfeun en kun je er nog mee bellen , maar tevens een boel meer dingen zoals hier op forum kijken

:pieker::pardon:
 

Yorick

Senior Member
@Cordoba Dat zou goed kunnen, maar dan is het wel handig dat de autoradio dit ondersteunt, vind je niet?
@EdK een mediasysteem was in essentie iets anders en is verbasterd. Tegenwoordig gebruiken ze de term media & navigatie systemen door elkaar. Maar goed ieder weet wat de ander bedoelt en daar is de Nederlandse taal voor bedoelt :)

Dus eenieder die mij kan vertellen welk media & navigatie-systeem zou kunnen passen dan hoor ik dat graag!
 

EdK

Forumguru
die mij kan vertellen welk media & navigatie-systeem zou kunnen passen
Wel zoals gezegd de meeste kans met alle overname van de instellingen zien en resetten zou Zenec.com zijn.
Maar ben bang dat Skoda de module zo heeft aangepast dat er geen model meer is dat naadloos aansluit op de rest van het dashboard.
Voor ik deze Fab 3 kocht heb ik daar toen ook al eens naar lopen zoeken, maar uiteindelijk niets kunnen vinden.

De fabrikanten verweven de BC en het mediasysteem zo met elkaar dat dit voor derde die systemen bouwen niet meer aantrekkelijk is om voor bv een Fab3 te bouwen, te duur en te weinig afname....

Dus mocht je uiteindelijk toch iets vinden dan lees ik dit graag en ook hoe het uiteindelijk bevalt
 

Yorick

Senior Member
@Rallye Ja klopt daar bedoelen ze TPMS middels hun externe set die je kunt koppelen. Daarnaast had ik het de verkoper nog specifiek nagevraagd :) In principe zou die radio passen echter heb ik dan geen idee hoe ik de TPMS kan resetten.

Als @Cordoba of @EdK of jij of iemand anders dat weet; dan ben ik ook geholpen want dan is de keuze reuze.
 

Cordoba

Forumguru
Ik meen wel eens gelezen te hebben dat het resetten van het bandendruksysteem ook kan met Vagcom of vergelijkbare systemen om de auto te programmeren. Misschien dat @Antera daar meer duidelijkheid over kan geven.

Overigens is het multimediasysteem bij de eerste bouwjaren van de Fabia III minder verweven met de ECU (ik denk ook dat EdK de ECU bedoeld, en niet de BC) als de laatste bouwjaren. Bij een 2015 versie kun je bijvoorbeeld zelf speakers achter toevoegen, door ze gewoon aan te sluiten. In elk geval vanaf 2017 (en mogelijk ook al bij 2016) moet je niet alleen de speakers inbouwen en aansluiten, maar moeten die via bijv. Vagcom ook nog vrijgegeven worden. Bij de laatste bouwjaren is in de auto geprogrammeerd welke opties af fabriek in de auto zitten, dat betekent bijvoorbeeld ook als je een mediasysteem hebt zonder navigatie, en op de sloop een mediasysteem scoort met navigatie, dat dit niet gaat werken of minder dan 24 uur werkt: al een paar keer gelezen bij heel jonge auto's uit de Vaggroep, dat een specialist de extra opties vrijschakelt, maar dat binnen 24 uur deze opties geblokkeerd worden, en dat zelfs een deel van de originele opties (denk aan BT-bellen) geblokkeerd worden. Mijn vermoeden is dat dit blokkeren gebeurd door de verbinding die er is voor verplichte mogelijkheid om de auto zelf bij een ongeluk de hulpdiensten te laten informeren, en dat deze verbinding door de fabrikant dus misbruikt wordt voor andere zaken.
 
  • Leuk
Waarderingen: EdK

fanSkoda-VW

Donateur
minder dan 24 uur werkt: al een paar keer gelezen bij heel jonge auto's uit de Vaggroep, dat een specialist de extra opties vrijschakelt, maar dat binnen 24 uur deze opties geblokkeerd worden

Ergens vrij recent gelezen dat het de VAG-bedoeling is per type één standaardauto te bouwen waar alle grappen en grollen al in zitten. Dat lijkt simpeler en daardoor niet duurder dan al die afwijkende uitvoeringen produceren.
Echter..... Er is een addertje onder het milieugroene gras: afhankelijk van wat je betaalt wordt e.e.a. vrijgeschakeld.
Wil je later tóch nog een bepaalde optie? Dan betaal je en wordt vanuit de fabriek die optie vrijgegeven.
En dat lijkt dus nu al te kunnen als ik de quote lees, als je kunt blokkeren kan je ook vrijgeven.
Overigens, als je een accessoire met ervaring op de kop tikt en dat conform inbouwt en activeert vind ik het ronduit niet netjes dat die functie dan blijkbaar weer geblokkeerd wordt.
VAG vergeet één ding en dat is dat de auto jouw juridisch etc etc eigendom is. Tenzij het in de kleine lettertjes van de leveringsvoorwaarden staat.
En of dat dan rechtsgeldig weer is, gezien het eigendomsrecht.... (iets van Bloot Eigendom > zie: Burgerlijk recht)

grtssss
 

Antera

Donateur
Je kan de TMPS inderdaad met VCDS resetten, maar heb ook al diverse systemen hier voorbij zien komen waarbij alle opties van de auto over genomen werden.
 

Cordoba

Forumguru
@Rallye Ik vind het ook bizar, maar er zijn niet veel manieren waarop dit kan. Sommige auto's hebben natuurlijk ook nog een internetverbinding, maar juist de wat envoudiger uitvoeringen en versies die nu een jaar of 3 oud zijn, hebben dat bijna niet. (En dat zijn wel de auto's waar men het meeste wil doen aan extra opties, terwijl ik al een jaar of 2 af en toe dergelijke berichten zie.)
 

Rallye

Forumguru
Waarom denk je dat er een verbinding met de fabriek nodig is voor de accessoirecheck? Het kan toch ook een check zijn die de boordcomputer via de Canbus elke paar starts of om een bepaalde tijd doet?

In de boordcomputer wordt dan vastgelegd welke accessoires ingebouwd zijn (met een uniek nummer) en dat wordt dan periodiek gecheckt.
 

Yorick

Senior Member
Als ik op internet rondstruin lijkt Dynavin N7 Pro interessant. Zijn er andere merken die ook de boordcomputer overnemen/aansturen? Dynavin is te koop bij inbouwnavigatie.com maar als ik daar op zoek dan word ik daar niet heel vrolijk van.

Ik ben vooral opzoek naar een lijst met units die dat ondersteunen, want op Ali word je er niet wijzer op.
 
Bovenaan Onderaan