Aftermarket din 2 radio of..?

Na zelf jaren, met tevredenheid, een Karoq te hebben gereden heeft mijn vrouw sinds gisteren een Fabia uit 2019.
Zij heeft de wens om Apple CarPlay te gebruiken.
De radio geeft aan dat de Smartlink functie via de dealer geactiveerd dient te worden, iets wat de bekende specialisten van dit forum ook aan hebben gegeven.

Echter zojuist contact met een Skoda dealer gehad en zij geven aan dat ze dat activeren niet meer doen vanwege problematische verbindingen en klachten uit het verleden.

Dus ik dacht aan een aftermarket din 2 radio met een net Frame er omheen. Echter de inbouw specialist zou het graag voor me willen doen er is echter geen net frame te vinden, geeft hij aan. Wel zijn ze via Ali express te krijgen echter deze maten wijken te veel aan om een nette montage mogelijk te maken en daar wil de inbouwer zijn handen niet aan branden.

Lastige problematiek, zijn er forum genoten die dit probleem kennen en er een oplossing voor hebben?

Foto van de melding op de radio (Swing).
 

Bijlagen

  • IMG_5985.jpeg
    IMG_5985.jpeg
    1,5 MB · Weergaven: 29
Wat zijn de kosten om de functie vrij te geven op de huidige radio? Als je toch overweegt om deze radio weg te doen is het misschien een betere optie om dat vrijgeven toch te proberen. Misschien werkt het bij jou wel lekker en heb je geen problemen met de verbindingen. Lijkt mij nog altijd de netste oplossing dan een gaar frame wat niet lekker past.
 

Rallye

Forumguru
Mijn ervaring is anders. Op mijn Octavia uit 2015 is Smartlink gewoon geactiveerd en ik heb daar nooit last mee gehad. Zelfs uiteindelijk via een dongle draadloos gemaakt. werkte prima. Andere dealer vragen?
 
Andere dealers hier in de buurt zijn van hetzelfde bedrijf, dat gaat lastig worden denk ik. Maar zal eens rond vragen.
 
Laatst bewerkt:

Bakkertje

Forumguru
Bovenaan Onderaan