Achteraf stoelverwarming inbouwen

Ik was gisteren even bij de dealer met mijn Citigo. Ik kreeg een Elegance mee en heb meteen even genoten van de stoelverwarming, dat is echt fantastisch. De verwarming had ik op 0 gezet en alleen de stoelverwarming aan, ik vond het top!

Ze gaven aan dat het mogelijk was om voor ongeveer €300,- dit achteraf in te bouwen. Heeft iemand van jullie daar ervaring mee? Wat vinden jullie van de prijs?
 

Michelv.

Forumguru
volgens mij valt de prijs wel mee voor 2 verwarmingsmatjes, kabelboom, schakelaars en inbouwen.

En idd, het is erg lekker.
 
Is het zelf te doen? Ik heb eigenlijk twee linkerhanden maar ik durf zoiets wel te proberen.. Ik zag de setjes al voor een paar tientjes!
 

Michelv.

Forumguru
Setjes voor een paar tientjes zou ik persoonlijk laten liggen, dacht dat je bedoelde dat de dealer het in bouwd voor 300. En dat zou spotgoedkoop zijn. OEM matjes zullen al wel 150euro stuk zijn denk ik.
 

bobbie

Senior Member
Vandaag me auto gekregen en de verwarmde zetels zijn geweldig! Zeker in combinatie met open dak!
 
Doe maar stoer tegenover een arme student zoals mij ... (grapje)

Ik had niet verwacht dat ik de stoelverwarming zó enorm zou kunnen waarderen, anders had ik misschien voor een Elegance gekozen..
 

bobbie

Senior Member
Haha nou 9 december mag je er wel ff op zitten hoor! Maar is het standaard op een elegance dan? Is het niet onderdeel van een pakket?
 
Het is onderdeel van het All-season pakket. Die is 'verplicht' als je airco wilt.

9 december neem ik zelf ook een Citigo Elegance mee mét stoelverwarming. Demoauto van mijn dealer - maar ik denk dat een vriend van mij daarin gaat rijden, dan kan hij me helpen met de organisatie en dan krijgt hij onbewust een hekel aan zijn 107.. Misschien kiest hij dan wel voor een Skoda! ;)
 

Canon-Eye

Forumguru
Ze gaven aan dat het mogelijk was om voor ongeveer €300,- dit achteraf in te bouwen. Heeft iemand van jullie daar ervaring mee?
Op m'n FII Greenline was het niet af fabriek leverbaar, maar de dealer heeft het achteraf ingebouwd. Werkt op zich goed.
Twee kleine nadelen (ten opzichte van de fabrieksoptie zoals ik die voorheen op m'n OII had):

1] bediening per stoel door een wipschakelaartje met een stand I en II (met een piepklein rood ledje) en daartussenin de 0-stand, ipv een instelwieltje.

2] die schakelaars zitten onderaan de rand van de stoel op een plek die je al rijdend absoluut nooit kunt zien (ipv in het dashboard), dus je moet ze op de tast bedienen. Daardoor kun je als bestuurder ook nooit bij de schakelaar van de passagiersstoel, dus je kunt al rijdend ook niet op de tast controleren of die wel uit staat (je kan 'm namelijk bij het in- of uitstappen vrij makkelijk per ongeluk inschakelen).
 

Tino

Senior Member
Michel

ik heb ook een elegance maar zit er niet standaard op heb het wel het extra besteld was al verwend geraakt in mijn ander auto en wil niet meer zonder.
Dit is het All-season pakket met Airconditioning met pollenfilter, verwarmbare voorstoelen en Sunset en kost standaard 660 euro zou het voor 300 laten doen.
 

Inge

Lid
Ik heb ook gezien dat er specialistische bedrijven zijn die stoelverwarming inbouwen voor ik dacht zelfs iets minder dan euro 300,--. Meen onthouden te hebben dat de knopjes dan wel op het dashboard bevestigd zouden kunnen worden ipv op de stoel. Dus misschien ook een optie.
 

Tones

Actief lid
Het is behalve comfortabel ook fun! Zomers stiekum de stoelverwarming van de bijrijder aanzetten en je hebt 20 seconden lang heel erg veel lol zonder dat de bijrijder weet waarom je lacht. Op het moment dat de bijrijder het doorheeft barst je het uit van het lachen en hij/zij ook. :cool:
 
Dat soort lol ken ik. Laatst reed in met een vriend in een Volvo V40, met gescheiden climacontrol. Ik heb zijn kant op 'Hi' ingesteld en de regelknoppen ingesteld op mijn kant - het werd enorm heet aan zijn kant en hij had geen idee hoe het uit te krijgen. Ik vind het nog grappig als ik erover nadenk :yeah:
 

EdK

Forumguru
verwarmd zaad is zo slecht iets voor het nageslacht, dat ik liever warme voeten heb dan een warme K...
 

Fabia

† In Memoriam
Zo heeft mijn zoontje jarenlang gedacht dat hij ook stoelverwarming achter had. Dan hadden we stoelverwarming voor aanstaan en vroegen hem dan of hij het ook lekker warm had, en hij vertelde dan dat hij ook warme billen had.
 
Uiteindelijk reactie van de dealer gehad: inbouw zou €350,- gaan kosten.. Exclusief BTW! Dat verhaal gaat dus even over, ik kijk wel of ik binnenkort een goedkoper adresje vind. ;)
 
Bovenaan Onderaan