Aanpassingen aan mijn Fabia I combi

Cordoba

Forumguru
Ik zag net dat ik nog geen topic had aangemaakt met mijn auto, dus eerst even de foto's zoals ik 'm vorig jaar november heb opgehaald:

attachment.php
attachment.php
attachment.php
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Cordoba

Forumguru
Aanpassingen: andere wieldoppen, mistlampen en dimbare dashboardverlichting, kofferbakverlichting, achterste (vaste) zijramen voorzien van folie.
20pdnxx.jpg 257dnpc.jpg

Vandaag ook bezig geweest met een flinke poetsbeurt: auto gewassen, gekleid, gepolijst, en vervolgens voeding en sealant wax. Alles met de hand, dus in eerste instantie alleen even de neus aangepakt, later volgen de andere delen.
1z6xgtc.jpg
 

Cordoba

Forumguru
Eerder ook al bezig geweest met diepe krassen in lak (zat er al in bij aankoop), wat minder zichtbaar te maken, maar daar moet nog wel wat aan gebeuren voor het echt niet meer opvalt: (vóór en na is wel een duidelijk verschil) PICT1225 na 1e behandeling.jpg PICT1224 voor behandeling.jpg
 

turboturbo

Forumguru
Misschien moet dit even per PM verder afgehandeld, maar heb je de originele wieldoppen nog? Ik zoek nog een knap setje voor mijn stalen velgen. Zijn 15".

p.s. Mooie wagen en dito aanpassingen! :xyxthumbs:
 

Cordoba

Forumguru
Naar aanleiding van een topic op dit forum, vandaag het roostertje ter bescherming van de condensor geplaatst. Ik moest vandaag toch even bij Vagtechniek zijn, dus daar direct het rooster en clips besteld, en door Martin direct op maat gemaakt en geplaatst.
 

Cordoba

Forumguru
Interieurverlichting

Vanmorgen binnenverlichting met leeslampjes uit een Seat Toledo geplaatst ter vervanging van mijn enkelvoudig interieurlampje.

PICT1578.jpg PICT1581.jpg PICT1571.jpg PICT1580.jpg

Opvallende verschillen: het glaasje van de nieuwe interieurverlichting is veel donkerder en iets anders van vorm. Ook zit het glaasje net even anders vast in de rest van de interieurverlichting dan het origineel. Bij openen van de deur (of aanzetten binnenverlichting) gaan alle 3 de lampjes tegelijk aan, de leeslampjes zijn alleen apart in te schakelen met de knoppen. Alleen het middendeel aan, gaat dus niet.
 

Cordoba

Forumguru
Vorige week onderweg naar de meeting ook een setje lichtmetalen Audi A3 Ambiente velgen opgehaald, voor onder de Faab. Alvast wat foto's, het naafdeksel wil ik nog aanpassen.

Audi Ambiente velgen.jpg Audi A3 velgen.jpg PICT1583.jpg PICT1584.jpg
Laatste foto van het naafdeksel na een poetsbeurt voor de rand.
 

Ronnie

Forumguru
Misschien ook wel leuk: Digitaal klokje (boven de radio/navi in mijn Fabia) van een Ford Escort (plm 1998) past precies tussen de schakelaars, is groen verlicht. Simpel de verlichting aansluiten op een geschakelde plus van de radio. Werkt perfect! Afbeelding 017.jpg
 

Cordoba

Forumguru
Ziet er inderdaad niet verkeerd uit Ron. Ik heb alleen het display van de autoradio meestal zo staan, dat ie de tijd al aangeeft, en daarnaast ook nog de tijd in de boordcomputer, dus in principe genoeg. Zo te zien heb je de knop voor de verwarming een paar plaatsjes opgeschoven in de oorspronkelijke rij van schakelaarposities. Overigens jammer dat er niet bij kon zijn, bij de meeting, ik had graag eens persoonlijk kennis gemaakt.
 

joergarms

Senior Member
IMG_6506_600.jpg


Ik heb toendertijd de binnenverlichting van de VW W8 series geplaatst. Erg mooi gezicht, en met ingechakelde verlichting is de unit ook rood verlicht.
 
En dat werkt op die manier zonder extra draden te hoeven trekken ? Geen schakeldraad voor het signaal dat de verlichting is ingeschakeld ? Waar zijn deze te krijgen ?
 

Cordoba

Forumguru
Overigens rij ik al weer een paar weken rond met een aanpassing die te danken is aan Charlie:
Skodaforum-kenteken.jpg Kentekenhouder.jpg

In combinatie met de al eerder aangepaste voorste kentekenhouder bevindt mijn auto zich nu tussen twee VAG-fora.
 

Cordoba

Forumguru
Hij had er nog wat in de koker toen ik de mijne ophaalde/kocht, dus ik durf het niet te zeggen, maar veel zal het niet meer zijn.
 

darkprojectx

Forumguru
als ik me niet vergis heb ik af fabriek die interieur verlichting die je nu hebt ingebouwd.
de VW W8 verlichting kun je plaatsen, je hebt wel 1 extra draad nodig en eigenlijk moet je dan voor het puntje op de i gaan en de rode leds omsolderen naar groene leds om het interieur netjes te krijgen.
Het idee van het klokje is wel grappig, maar hebben jullie daar niet de ASR knop zitten?
 

Cordoba

Forumguru
Geen ASR dus ook geen knop, de enige knop in dat rijtje (bij mijn auto) is de achterruitverwarming.
Er zullen genoeg Fabia's zijn waar deze verlichting standaard in zit, maar in mijn Faab miste ik het, vooral omdat ik het uit mijn vorige auto al ruim 11 jaar gewend was (Cordoba uit '96).

Het idee van de groene led's voor de W8 verlichting is niet verkeerd, maar dan blijf je nog zitten met de rode verlichting van de symbolen in de knoppen van de unit. (dit werkt waarschijnlijk via een transparante rode folie, net als bijvoorbeeld bij de kleuren voor de kachel).
 
Zag achteraf idd ook pas bij mijn eigen F1 dat de binneverlichting al redelijk hetzelfde is. Alleen de rode lampjes niet. Nah ja, daar werk ik ook niet... ;) En om daar nou weer een draadje voor te moeten trekken vind ik ook weer te veel werk.
En misschien dat de ASR (standaard) alleen op de 2.0 zit ?
 
Bovenaan Onderaan