Aanleggen kabels Speakers/sub

Hoi allemaal!

Ik heb sinds een week of 3 een skoda rapid spaceback met ... geluid erin. Echter wil ik dit opknappen naar iets wat wel klinkt als fatsoenlijk.

Ik weet dat ik een verdeelstekker kan plaatsen voor mijn high voltage inputs op te vangen en ik weet hoe ik de panelen van de deuren af kan halen (zonder ze te slopen).

Wat ik echter niet weet, is hoe ik mijn subwoofer kabels naar achter kan gaan trekken. Ik wil graag weten hoe ik het makkelijkst de panelen langs de deuropeningen weg kan halen voor de kabels in te leggen en waar ik mijn voedingskabel doorheen kan trekken. Ik moet door het tussenschot heen, maar ik weet niet waar dat kan. Moet ik hiervoor boren of zit er gewoon een plek waar het makkelijk kan?

Ook wil ik graag weten waar ik het beste mijn ground vast kan maken in de wagen. Het gaat om een flinke toevoer (50mm2) voor een losse DSP, subwoofer en 2x een 4ch versterkers.

Alle tips zijn welkom!
 

Antera

Donateur
Omtrent de bekabeling zit er altijd achter je stuurkolom in het brandschot een rubberen doorvoer waar je kabel naar de accu kan leggen. Omtrent de andere kabels zou ik ze gescheiden leggen links of rechts onder de dorpels door. Deze zitten voornamelijk geklikt. Beetje grof geweld maakt wel los al zou ik dat niet met deze koud doen.

ground op de bevesting van de gordel en niet lange dan een halve meter
 

Jooo...

Forumguru
Omtrent de bekabeling zit er altijd achter je stuurkolom in het brandschot een rubberen doorvoer waar je kabel naar de accu kan leggen. Omtrent de andere kabels zou ik ze gescheiden leggen links of rechts onder de dorpels door. Deze zitten voornamelijk geklikt. Beetje grof geweld maakt wel los al zou ik dat niet met deze koud doen.

ground op de bevesting van de gordel en niet lange dan een halve meter

Goede massa is begin van een goed installatie! :jaja:
 
achter je stuurkolom in het brandschot een rubberen doorvoer waar je kabel naar de accu kan leggen
KIJK: dit is precies wat ik wil weten :D
round op de bevesting van de gordel en niet lange dan een halve meter
En dit is ook perfect om te weten.

TOP, dank je wel!

Ik heb intussen ook tools besteld om de deuren open te kunnen klikken. Morgen ga ik mijn isolatie halen voor de deuren (x2) https://www.autoshopdetijger.nl/ground-zero-gzdm-doorkit.html

Ik heb ook de clips besteld voor het veilig openen van de deuren (T10383)

Ook, dit gaat erin. (gekopieerd van meet&greet)
Oke, ik zal even laten zien wat ik ongeveer ga doen:
DSP: https://www.autoshopdetijger.nl/helix-dsp-pro-mk2-10-kanalen-dsp.html
versterker optie 1 (heeft voorkeur): https://www.autoshopdetijger.nl/ground-zero-gzua-4-150sq-plus-4-kanaals-versterker-1040-watt.html
versterker optie 2: https://www.autoshopdetijger.nl/ground-zero-gzna-4330xii-4-kanaals-versterker-2600-watt.html
sub is nu Digtal Design 612 in kist (zoek zelf maar op :D)
met voor nu een JL 500: https://www.autoshopdetijger.nl/jl-audio-jx500-1d-digitale-mono-versterker-1000-watt.html
De sub en bijbehorende versterker kunnen evt later nog omgegooid worden.
Alles gaat over de DSP heen (10 kanaals, dus kan 8 speakers los aansturen en evt later 2x een apart sub kanaal)
Voor speakers heb ik momenteel oog op:
https://www.autoshopdetijger.nl/gro...16-5cm-high-end-composet-actief-250-watt.html
voor die set moet ik apart de kanalen aansturen (want geen high pass filter) maar dit geeft mij echt het maximale uit mijn speakers.
Die DSP kan alle kanalen dusdanig opsplitsen dat ik exact de juiste karakteristieken kan meegeven aan elke speaker. Dit geeft het geluid een perfecte flat response na inregelen dmv microfoon input.

Dit ding wordt echt een rijdende discotheek/concertzaal/symfonica/dichtgesealde kluis.

Foto's komen als ik ga klussen!
 

jeroen88

Actief lid
Ben benieuwd naar de opbouw. Me vorige 2 wagens ook heel veel aan audio gedaan. Voor sq gericht. Ook nog weleens wedstrijdje meegedaan. Maar nu met de kleine kan ik de ruimte wel beter gebruiken, maar kijk er niet raar van op als er toch nog wat veranderd.
Suc6 ermee en blijf posten :)
 
wedstrijdjes wil ik niet gaan doen. Ik wil goed geluid hebben wat perfect klinkt. Hoef geen idioot naast me te hebben die oren kan laten exploderen met ruk kwaliteit.... :D

Morgen ga ik isolatie halen en kabels voor de sub. Daarna rustig en gelijdelijk een goede afsluiting maken voor de deuren en de kabels mooi doortrekken. Hier komt ook de stap om alle deuren te voorzien van tweemaal 2x 2.5mm2 voor de mogelijke losse aansturing van de speakers.Als dat allemaal zit, ga ik de DSP en amplifier halen. Als ik dan nog denk: ja, speakers moeten vervangen worden, dan trap ik die ook om naar de nieuwe situatie.
 

Bakkertje

Forumguru
Ik ben "gewend" om de voeding aan de ene kant langs de dorpel van de deur en de signaalkabel langs de andere kant. (signaal het liefst uit de buurt van andere kabels om storing te voorkomen..)
Overigens heb ik nog een mooi monoblock liggen (LR1140XR van Audison), een Vifa sub en een doos met aansluitspul (signaal kabel van DLS, stroom verdeler, voedingskabel, zekeringhouder etc..). Mocht je interesse hebben dan pm me maar even.

https://www.amp-performance.de/en/1326-Audison-LR-1140-XR.html
 

jeroen88

Actief lid
Daarom deed ik ook mee met sq en geen db drag of espl.
Speelde zelf met jl sub en jbl gti composet aangestuurd door een steg versterker de radio was een alpine.


Edit: Nederlands?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan Onderaan