1.9 TDi - automaat - achteruitversnelling OPNIEUW defect - HELP?

pa3fun

Nieuw lid
Wie helpt mij op weg?
Van mijn in 2006 nieuw gekochte 1.9TDi automaat bleek na 3 jaar/110.000 km de achteruitversnelling defect. Achteruit rijden werkte nog wel, maar uitsluitend met horten en stoten. In overleg met de dealer is er toen voor veel geld een vervangende bak onder geplaatst.
Nu, opnieuw 3 jaar en 110.000km verder, EXACT hetzelfde probleem. Is dit standaard Skoda Superb Automaat ellende?
De eerste keer was PON niet tot coulance te bewegen, de revisie-bak + inbouw kostte mijn 2300 Euro.
Wat is wijsheid? Maar weer een vervangende bak laten plaatsen en zo ja, waar kan ik daarvoor het beste terecht?
Zijn er wellicht nog andere mogelijkheden?
 

Jasper02

Banned
Dit lijkt mij ongebruikelijk en ik zou toch eens in goed overleg gaan met de dealer. Laat u goed juridisch invormeren voordat u weer veel geld gaat uitgeven.
 
Ik heb het gevoel dat veel mensen zich laten afschepen met het feit dat PON niet thuis geeft bij zaken die (voortijdig) defect raken of niet goed functioneren in of na de fabrieksgarantieperiode. Dat is hun (PON) goed recht. De auto is bij de dealer gekocht en met hem is destijds de overeenkomst gesloten voor levering van de auto. De dealer is dus het aanspreekpunt en dient in te staan voor de kwaliteit van het geleverde, ook na de fabrieksgarantie voor zaken die voortijdig defect raken. Dat hij vervolgens niet bij PON terecht kan is vervelend voor hem maar dat is zijn probleem (bedrijfsrisico). De dealer kan en mag zich nooit verschuilen achter het feit dat PON niet meewerkt.

Lijkt mij dat de achteruitversnelling niet na 3 jaar (of 110.000km vooruit) defect mag raken. Tijd voor een stevig gesprek met de dealer lijkt mij zo.
 

Monteurtje

Forumguru
@Deusjevo. Dit is geen DSG.
Er zijn meerdere bedrijven die gespecialiseerd zijn in automaat versnellingsbakken en die ze ook reviseren. Misschien is het een idee om daar eens langs te gaan. Misschien kan het gerepareerd worden en hoeft de bak niet vervangen te worden.
 
Bovenaan Onderaan