1.2TDI geen vermogen meer onder ongeveer 2500 TPM

heidak

Nieuw lid
Ik heb een Fabia II 1.2tdi en tot nu toe weinig problemen gehad. Staat nu op 144.000km. Nu heb ik alleen het probleem dat ik geen vermogen meer heb onder de 2500 - 2800 toeren. Daarna schiet hij plotseling vooruit. Het lijkt wel of de turbo niets doet bij lage toerentallen. Het punt waarop hij gaat trekken is afhankelijk van de versnelling ergens tussen 2500 en 2800 toeren. Geen waarschuwingslampjes!

Heeft iemand een idee??
 

ertromp

Forumguru
Toch maar eens uitlezen met vcds
Kan de N75 klep zijn
Of de schoepverstelling van de turbo (G581 versteller)
Of de laaddruk sensor
 

Kogamyata

Senior Member
@Michelv. Jaja, lach jij maar, maar de laatste lacht altijd 't best weet je wel.:maakmegek: Gisteren zag ik op snelwegring rond Eindhoven 'n dikke snelle BMW met knipperlichten en ca 50 km/u en walmende blauwe rook over de vluchtstrook rijden.
De MAN van Skodaman reed hem met groot snelheidsverschil en ik ook met 100 kmh voorbij.
 

heidak

Nieuw lid
Bizar genoeg treed het niet altijd op. Vandaag weer geen probleem gehad. Heel vreemd. Binnenkort toch maar naar de garage om hem uit te laten lezen. Tot nu toe lach ik zeker de meeste mensen (ook veel collega's) uit. Ik heb nog nooit eerder een autootje gehad dat zo goedkoop reed. :-)
 

Chatslet

Forumguru
Wat hier ook gezegd wordt, een 1.2 TDI hoort vanaf 2000 rpm toch flink te trekken. Gezien de km stand denk ik aan vervuiling van het inlaattraject en EGR klep. Ofwel:
De EGR klep sluit door vervuiling niet goed meer waardoor er constant uitlaatgassen met roet in het inlaattraject terecht komen. Dat roet klont samen met olie nevel vanuit de carterontluchting waardoor je een aangekoekte drab krijgt die ook tussen de verstelbare schoepen van de turbo gaat zitten. Vooral de 1.2 TDI's van begin 2012 en daar voor zijn erg gevoelig voor EGR problemen. EGR klep vervangen en reinigen van inlaattraject zal rond de 1500 euro zijn. Prijs zit hoofdzakelijk in de uren omdat het blok er uit moet.
Wat je zou kunnen doen is vragen of ze EGR klep, turbo en inlaattraject e.d. uitbouwen en aan je mee geven. Dan ga je zelf aan de slag met groenen zeep en WD40 en bouwen ze het weer in als je klaar bent.
 

Kogamyata

Senior Member
@heidak Ja maar je weet nog niet wat die reparatie gaat kosten. Heb je nu inmiddels uit laten lezen zoals Spierings zegt. Dat is op dit moment wel 't minste dat je kunt doen. Als de storing bekend is weten de specialisten op dit forum precies wat je 't beste kunt doen.
We wachten af.
Groeten,
Joop.
 

Canon-Eye

Forumguru
een 1.2 TDI hoort vanaf 2000 rpm toch flink te trekken.
Sterker nog: al vanaf zo'n 1700-1800 RPM behoort er 80% van het maximum koppel beschikbaar te zijn (even aannemend dat het een Greenline betreft?) en dat is naar mijn ervaring dik voldoende om dit niet zo zware autootje met 1 of 2 personen lekker vlot door het verkeer te jagen, als je daar zin in hebt...
 

turboturbo

Forumguru
Wat je zou kunnen doen is vragen of ze EGR klep, turbo en inlaattraject e.d. uitbouwen en aan je mee geven. Dan ga je zelf aan de slag met groenen zeep en WD40 en bouwen ze het weer in als je klaar bent.
Goeie tip! Scheelt misschien in uurloon en je kunt het zelf altijd beter doen (tenzij misschien de garage zo'n super sonisch zandstraal apparaat heeft die je bij Wheeler Dealers wel eens zag)
 

ABruintje

Senior Member
heb je hem intussen laten uitlezen ?

Ik heb een soortgelijk probleem gehad.
Soms inderdaad geen vermogen onderin tot 2500rpm, dan komt hij in eens op.
Nu vanmorgen weer, totaal niets.

Uitgelezen en daar kwam een storing P2452 uit.
Bekent probleem bij vag.
Sensor G450 vervangen en nu kilometers maken om te kijken of het weg blijft.

Bij deze storing ziet hij drukverschil in de roetfilter/kat en gaat hij in noodloop.
Dan schakelt hij dus ook de turbo uit, dit om te voorkomen dat die kapot gaat als het roetfilter echt verstopt zit.

Mocht dit ook de storing zijn ga dan eerst de G450 vervangen, kan je makkelijk zelf doen.
Zit links voor bovenin, klein rot ding met twee slangen eraan.
 
Bovenaan Onderaan