1. Welkom op Skodaforum.nl!

    Het forum voor iedere Skoda liefhebber!

    Je bekijkt het forum nu als gast. Als gast op dit forum kun je veel berichten gewoon lezen, maar je hebt niet de volledig toegang tot alle inhoud. Wil je wel alles kunnen zien, dan zul je je eerst moeten registreren.

    Registratie is gratis en kost je slechts een minuutje!

feb
16
Door bouwdirk om 19:05
(278 Bekeken / 2 Likes)
11 Reacties
misschien al langer geweten maar nieuwe motor opkomst voor de octavia

klik hier
feb
09
https://images.abcdn.nl/image/03928e5828_170209-SKODA-CITIGO-06.jpg?w=880&s=8d9cc1d6be449009748ed89a7c2b5d70
Door bert44 om 22:29
(426 Bekeken / 2 Likes)
9 Reacties
De pikorde in de Volkswagengroep is helder: eerst kernmerk VW, dan de rest. Om deze reden kreeg de up! al een jaar geleden een facelift en volgt de Skoda Citigo nu pas.

De markt voor driecilinder koekblikjes met plaats voor anderhalve Ma Stoop is enorm. Daarom wilde Volkswagen, ondanks schrale marges, een stuk van de taart. Sinds de vroege jaren '10 biedt het daarom een piepklein stadswagentje aan, dat over de 3 volumemerken wordt uitgesmeerd: als VW up, Seat Mii en Skoda Citigo. Waar de up al is strakgetrokken ploegden de andere twee merken nog een jaartje door met hun originele modellen. Vervelend voor de patriottistische Tsjechen die koste wat kost een Skoda-badge op de motorkap willen, die moesten nog even wachten op nieuws.In Genève a.s. maart is het dan zover: hier staat een Citigo met 'comprehensive upgrades' aan het exterieur. We noemen een bijgewerkte motorkap, grille, bumpers en mistpitten die optioneel meedraaien in de bochten. Niet slecht, in het laagste segment. Ook wordt de kekke groene rakker tegen meerprijs op 15" lichtmetaal gezet. In het interieur vinden we with een nieuw instrumentencluster in een two-tone dashboard, een met leer bekleed...