1. Welkom op Skodaforum.nl!

    Het forum voor iedere Skoda liefhebber!

    Je bekijkt het forum nu als gast. Als gast op dit forum kun je veel berichten gewoon lezen, maar je hebt niet de volledig toegang tot alle inhoud. Wil je wel alles kunnen zien, dan zul je je eerst moeten registreren.

    Registratie is gratis en kost je slechts een minuutje!

nov
30
Door JeSko om 09:46
(102 Bekeken / 0 Likes)
4 Reacties
https://www.google.com/amp/s/www.kn...rdelsluitingen/article-belga-1662651.html.amp

Skod komt met patenten op gordelverlichting, zeer interessant mbt de veiligheid en de aandacht op het gordeldragen. Knap initiatief weer!
nov
29
1.jpg
Door Japanese Power om 22:58
(296 Bekeken / 0 Likes)
13 Reacties
Bron: Autoblog

De aankomende Volkswagen Passat komt, met één versie die eruit geschopt wordt, met dank aan Skoda. Ook de Arteon gaat een sombere toekomst tegemoet.

Men denkt wel eens dat de rollen binnen VAG een beetje omgedraaid zijn. Het was altijd simpel: Volkswagen is de betaalbare auto, Audi zit daar als ‘premiummerk’ boven. Nu de prijzen bij Audi omwille van concurrentie de spuigaten uitlopen, kan Volkswagen inspringen als een soort Jan Modaal Extra-merk. Een vleugje Audi her en der voor hoger gepositioneerde auto’s, wat het nodige doet met de prijzen.


Skoda

Vervolgens is Volkswagen niet echt meer de auto voor het volk: voor een goed aangeklede Golf of Passat moet je dieper in de buidel tasten dan voorheen. De rol van een betaalbaar alternatief lijkt Skoda op zich te nemen. Als een Passat net buiten bereik is, is een Superb een prima alternatief.

2.jpg

Kannibalisme
Dat werkt min of meer averechts. De eerste generatie Superb was een Passat met een ander neusje, maar vanaf de tweede generatie werd de auto wat meer Simply Clever. Vooral het...