1. Welkom op Skodaforum.nl!

    Het forum voor iedere Skoda liefhebber!

    Je bekijkt het forum nu als gast. Als gast op dit forum kun je veel berichten gewoon lezen, maar je hebt niet de volledig toegang tot alle inhoud. Wil je wel alles kunnen zien, dan zul je je eerst moeten registreren.

    Registratie is gratis en kost je slechts een minuutje!

jul
12
Door MaxN om 13:08
(566 Bekeken / 1 Likes)
28 Reacties
Skoda zou de opvolger van de Rapid hoger in het segment willen plaatsen als concurrent van de Golf.
Uitsluitend als hatchback!

Skoda gooit het met de volgende generatie van de Rapid over een andere boeg. De auto wordt hoger in de markt gezet en wordt meer een rivaal voor de Volkswagen Golf.
Skoda bracht in 2012 de Rapid op de Europese markt, de productieversie van de Mission L Concept die aanvankelijk alleen als vijfdeurs liftback verscheen maar die later ook als Spaceback beschikbaar kwam. De Rapid werd in de markt gezet als een relatief goedkope en vooral ruime aanbieding die min of meer tussen het B- en C-segment in viel. Volgens het Engelse Autocar, dat gesproken heeft met Skoda's hoofd van de verkoop- en marketingafdeling Alain Favey, slaat Skoda met de nieuwe Rapid een andere weg in.

Volgens Favey plakt Skoda volgend jaar een andere naam op de Rapid-opvolger, een auto die puur en alleen als...
jul
11
3a543db2c3_1920_lottonl-jumbo.jpg
Door Japanese Power om 10:36
(263 Bekeken / 0 Likes)
11 Reacties
Bron: Autobahn.eu

De Tour de France is nu een paar dagen aan de gang en de storm rond Christopher Froome begint een klein beetje te liggen. Dat geeft ons tijd om eens te kijken naar de auto's van Team LottoNL-Jumbo. De Skoda's zijn verbeterd voor de ploegleiding.Tijdens de Tour de France rijdt niet alleen de jury en de tourleiding in Skoda's, verschillende ploegen hebben ook de Tsjechische machines om hun renners te volgen. Eén daarvan is Team LottoNL-Jumbo, oftewel Lotto-Jumbo, maar zij hebben de gelegenheid aangegrepen om wat aftermarket-aanpassingen aan hun Superb te doen.

Om wat meer veiligheid rondom de auto te creëren is de binnenspiegel uitgerust met een scherm waarop camerabeeld vanuit de achterkant van de auto wordt geprojecteerd. Zo kan de bestuurder beter zien of er rijders achter zijn auto zitten.

Jan Boven, ploegleider -maar ook chauffeur van de Superb- heeft een enorm arsenaal aan communicatiemiddelen tot zijn beschikking. Zo heeft de auto 4G internet en om ervoor te zorgen dat er altijd verbinding is, is dat dubbel uitgevoerd. Daarnaast is er WiFI...