1. Welkom op Skodaforum.nl!

    Het forum voor iedere Skoda liefhebber!

    Je bekijkt het forum nu als gast. Als gast op dit forum kun je veel berichten gewoon lezen, maar je hebt niet de volledig toegang tot alle inhoud. Wil je wel alles kunnen zien, dan zul je je eerst moeten registreren.

    Registratie is gratis en kost je slechts een minuutje!

jun
19
http://images.autowereld.com/high/139265-1341831-citigo-1-10022017fa.jpg
Door Hetzer om 16:42
(386 Bekeken / 4 Likes)
7 Reacties
Er komt definitief geen opvolger voor de Skoda Citigo. De vraag is simpelweg te klein om opnieuw te investeren in de a-segmenter.

De Citigo kreeg een paar maanden geleden nog een facelift en zal de komende paar jaar dus nog gewoon verkocht worden. Daarna is het echter gedaan met de kleine stadsauto. Skoda laat het zusje van de Volkswagen Up en Seat Mii vallen, zodat het zijn middelen kan steken in SUV's. Die categorie blijft immers onverminderd populair.

Meer SUV's
De bevestiging van het einde van de Citigo is afkomstig van Peter Solc, salesmanager bij Skoda. Hij hintte zelfs dat er mogelijk nog meer SUV's in ontwikkeling zijn, naast de Kodiaq en de Karoq. Zo wil Skoda volop meeprofiteren van de vraag in dit segment. Solc liet verder niets los, maar vermoedelijk gaat het om een SUV-broertje voor de Fabia en een crossover met de genen van de Vision E Concept.

Geen pickups
Minder opvallend, maar wel het vermelden waard: Skoda volgt Volkswagen niet als het gaat om pickups. VW heeft de Amarok in zijn portfolio, maar Skoda is niet actief in de Verenigde Staten. Daarnaast heeft het merk amper marktaandeel in Zuid-Amerika, waardoor een dergelijke auto in principe nergens aan de man...
jun
19
https://media.skoda-auto.com/Pictures/Concepts/_w/170619-SKODA-ELEMENT-SKODA-students-build-electric-buggy-1_jpg.jpg
Door Hetzer om 16:39
(155 Bekeken / 1 Likes)
2 Reacties
Studenten van Skoda's vakopleiding hebben de Element in elkaar gezet. De creatieve Tsjech heeft de vorm aangenomen van een elektrisch aangedreven buggy!

[​IMG]

In 2014 waren studenten van Skoda's vakopleiding verantwoordelijk voor de Citijet, een tot cabriolet omgetoverde Citigo. Het jaar erop was het studententeam verantwoordelijk voor de Funstar, een opengesneden Fabia die nog het meest deed denken aan een reïncarnatie van de Felicia Fun. Vorig jaar was deze bijzondere Atero het eindresultaat en ook dit jaar is er weer een groep studenten aan het werk gezet. 22 studenten hebben maanden druk...