Skoda's kleinste SUV... de Kamiq

Japanese Power

Donateur
SKODA’S MEEST COMPACTE CROSS-OVER DUIKT OP

Ruim voor de onthulling duikt via een Tsjechische website een video op waarin Skoda’s meest compacte cross-over langsrijdt. Onder de Karoq en Kodiaq voegt Skoda dit model binnenkort toe aan het leveringsgamma.

Schermafbeelding 2018-12-12 om 13.14.18.png

Eerder deze week dook een video uit Zuid-Afrika op waarin een mysterieuze Volkswagen Golf te zien was. In een nieuwe video op het Tsjechischeauto.cz duikt die rode auto wederom op (foto 6), met een interessante grijze cross-over in zijn kielzog. Hoogstwaarschijnlijk rijdt daar namelijk Skoda’s derde compacte SUV. Na de Karoq en ruimere Kodiaq staat een derde compacte cross-over op Skoda’s productplanning. Deze komt op dezelfde basis als de Arona en reeds onthulde T-Cross, die voor Seat en Volkswagen de compactste cross-overs in het gamma zijn. Over de naam van Skoda’s nieuwe telg is nog weinig bekend, maar het ligt in de lijn der verwachting dat deze net als bij andere cross-overs van het merk met een ‘K’ begint en op een ‘Q’ eindigt. In de wandelgangen wordt over ‘Kosmiq’ gesproken, maar Skoda heeft dat tot nu toe niet bevestigd.

Dit jaar onthulde Skoda de Vision X concept-car als voorbode op de compacte SUV. Hoewel we op de opgedoken beelden alleen de achterkant van de auto kunnen bewonderen, heeft de grijze cross-over veel weg van de groene concept-auto. De achterlichten hebben vrijwel dezelfde vorm en de ondertussen herkenbare vouw boven de kentekenplaat keert terug. Ook de oplopende vorm van achterruiten in de c-stijl lijkt terug te komen.

De wereldpremière van de nieuwe Skoda staat naar verluidt op de agenda voor de Autosalon van Genève. Nog even geduld tot begin maart dus.

Bron: Autoweek
 

Captain Hook

Forumguru
Is dat niet de Skoda Kamiq?

https://www.autobild.de/videos/video-skoda-kamiq-auto-china-2018-13528605.html
https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/new-skoda-kamiq-makes-debut-beijing/

TAJ72d6f7_P201804230364801.jpg
 
Laatst bewerkt:

Japanese Power

Donateur
Lijkt er best wel op maar toch zitten er verschillen in, kijk maar eens naar de daklijn, het achterraampje, etc.
Ik weet, het is niet allemaal duidelijk maar toch. Is meer een Scala op hoge poten....
 

hemi24

Forumguru
Die Daihatsu Move blijkt bij nader inzien z'n tijd ver vooruit. Klein, hoog, vierkant, helemaal hipster.

Even ter vergelijking :

Daihatsu Move vs. Seat Arona: de laatste is 40cm (!) breder en ruim 70cm langer...
'Kleine' wagens zijn aardig vetgemest de laatste 20 jaar. ;)
 

hemi24

Forumguru
Citigo (of Up!) komt qua maten/gewichten aardig overeen met wat ooit in '74 het levenslicht zag als Golf 1..!
 

Spector

Forumguru
De nieuwe SUV van ŠKODA heet KAMIQ. De cross-over is de derde SUV van ŠKODA voor de Europese markt en vormt de volgende stap in het SUV-offensief van de Tsjechische autofabrikant. Het woord KAMIQ komt uit de taal van de Inuit, de naam waarmee de Eskimo's van Groenland en Canada zichzelf aanduiden. Het woord is min of meer te vertalen als ‘tweede huid’, die perfect past in elke situatie. De nieuwe cross-over deelt zijn naam met de KAMIQ die nu al in China leverbaar is, maar wijkt verder op alle fronten af als compleet nieuw model.

De ŠKODA KAMIQ is een cross-over model dat de ideale metgezel is voor het dagelijks leven in de moderne stad én daarbuiten. De naam KAMIQ maakt deel uit van een cross-model naamgeving voor het SUV-modellengamma. Alle namen van de huidige ŠKODA SUV-modellen beginnen met een K en eindigen met een Q: KODIAQ en KAROQ.

Volgende stap in SUV-offensief
Met de nieuwe ŠKODA KAMIQ zet de Tsjechische autofabrikant de volgende stap in zijn SUV-offensief en breidt het merk zijn aanbod uit met een compact en op levensstijl gericht instapmodel voor de Europese markt. De ŠKODA KAMIQ combineert de wendbaarheid en rijeigenschappen van een compacte auto met de klassieke voordelen van een SUV: een hogere zitpositie, beter zicht, gemakkelijker in- en uitstappen en meer bodemvrijheid. Op basis van het modulaire MQB-platform biedt het ŠKODA-model nieuwe assistentiesystemen en maakt het ook indruk met talloze Simply Clever-functies die net zo typerend zijn voor het merk als de royale beschikbare ruimte.

De wereldpremière van de nieuwe ŠKODA KAMIQ vindt plaats op de autosalon van Genève, (5 tot en met 17 maart 2019).
 

Vlokkie

Senior Member
KAMIQ

Zo gaat Skoda’s volgende SUV heten.
Kamiq sluit aan bij de aanduidingen Karoq en Kodiaq die de Tsjechische autobouwer voor zijn SUV’s al gebruikt. De term start met een k en eindigt ook op een q.

PLATFORM
De Kamiq is de compactste SUV van het merk. Hij staat op de zogeheten MQB A0-bodemsectie en deelt zijn technische basis met de eigen Scala en de Seat Arona en Volkswagen Polo. Het model komt onder de Karoq in het programma. Hij zal over vijf deuren en evenveel zitplaatsen beschikken.
 

EdK

Forumguru
PRESS RELEASE

ŠKODA's new city SUV is called KAMIQ
 

Bijlagen

  • Kamiq_Press_Release.pdf
    330,2 KB · Weergaven: 21
Bovenaan Onderaan