Chiptuning Fabia

Afgelopen zaterdag zelf mijn Fabia laten "chippen". Eigenlijk is het niets meer dan de originele software uitlezen en met aanpassingen weer terugplaatsen.

Na het chippen niet direct verschil merkbaar, maar na een aantal km's te hebben afgelegd begon het verschil wel merkbaar te worden. Bij tussensprints van bijvoorbeeld 80 naar 100 reageert de auto vele malen vlotter. De auto klimt veel sneller naar een hogere snelheid. Wanneer je de auto doortrekt richting de 4500 toeren is hij ook merkbaar vlotter.

Cijfertjes na de aanpassingen: 63 kw / 145 nm

Al met al aardig tevreden...

Conclusie: het zal geen racemonster worden, maar chippen van een atmosferische motor werkt ;)
 

MarcoO2

Forumguru
Ik ben erg benieuwd in hoeverre het "chippen werkt" ook daadwerkelijk door metingen hard gemaakt kan worden...

... maar ik ben blij voor jou dat jij er blij mee bent! ;)
 

VEEJAY

Forumguru
Ik kan me best voorstellen dat door aanpassingen er best wel wat te winnen is, een goed gechipte auto van 100PK zal best sneller zijn dan een ongechipte 100PK auto puur door de wijze van de andere vermogenskurve.

Het mooie van ongeblazen tuning vind ik is dat je in ieder geval geen turbo kan slopen. :)
 

MarcoO2

Forumguru
Ook ik geloof wel dat er "wat" te winnen is. Ik ben alleen zo benieuwd wat dat "wat" nou echt is.
 
Ik ben erg benieuwd in hoeverre het "chippen werkt" ook daadwerkelijk door metingen hard gemaakt kan worden...

... maar ik ben blij voor jou dat jij er blij mee bent! ;)


Wil hem best een keer op een rollerbank plaatsen, zoek dan alleen een sponsor ;)
Maarja lijkt me vrij logisch toch als je wat aanpassingen doet in de mengverhoudingen..
 

VEEJAY

Forumguru
Ik heb helaas ook nog geen sponsor gevonden om mijn auto een keer te rollen, het blijft dus bij praktijktesten bij de stoplicht die op groen springt.


Hier zie je resultaten van oa ongeblazen Fabia's.

Ze hebben ook JD Tuning dus zit het wel goed :crazy:
 

Race Eend

Forumguru
Het heeft helaas geen nut om de auto nu nog op de bank te zetten, je hebt je auto niet vooraf op dezelfde bank gehad.

Veel vag auto's leveren al (iets) meer dan op papier staat.
 

turboturbo

Forumguru
Hier zie je resultaten van oa ongeblazen Fabia's.
En in dat tabelletje staan al fouten.

Van de Fabia II heeft 1.2 HTP (6 klepper) motor heeft standaard al 60 pk. De 12 klepper zelfs 70 pk.
De 2.0 liter motor in dat lijstje is geen 16 klepper, maar een 8 klepper. Een 16V bestaat er niet van, afaik.

Ik vertrouw het niet zo, die claims.
 

Noord26

Forumguru
Euhm.. Die link naar 'JD tuning' op die Rotterdamse site, ruikt dat niet behoorlijk naar oplichting? JD levert helemaal niet voor elke merk en type auto tuning. En ik vraag mij af of een dergelijke naam nu niet zonder toestemming van JD Engineering zelf door deze firma gebruikt wordt? Ik wist niet dat JD ook de merken hieronder (vet gedrukt) kon tunen?

---------

Quote:

:722:

Voor elk model JD tuning op maat
Wij zijn gespecialiseerd in de chiptuning van auto's en kunnen voor bijna elk model een passende JD tuning bieden. Naast BMW, Audi en Volkswagen is het ook mogelijk om uw Nissan, Opel of Mitsubishi te tunen. Deze merken zijn slechts een kleine selectie van automerken waarvoor wij het vermogen kunnen vergroten.


:shocked:
 

Rosinfield

† In Memoriam
daarover is elders al iets door Race Eend gezegd, schijnt echter formeel niets tegen te doen te zijn. Wel vervelend natuurlijk dat zo je reputatie wordt besmet
 

Cordoba

Forumguru
Ik heb helaas ook nog geen sponsor gevonden om mijn auto een keer te rollen, het blijft dus bij praktijktesten bij de stoplicht die op groen springt.


Hier zie je resultaten van oa ongeblazen Fabia's.

Ze hebben ook JD Tuning dus zit het wel goed :crazy:

Zoals al gezegd, dit heeft niets met tuning van JD Engineering in Lochem te maken (Mark/Race Eend heeft hier in elk geval op een forum al iets van gepost). Dit bedrijf heeft ook niets te maken met JD Customs (zat voorheen in Bergschenhoek, tegenwoordig Rivium R'dam o.a. leverancier van Plasti-dip). Dit dubieuze 'tuning' bedrijf gebruikt ook de naam van andere tuners zoals Rica en wekt de suggestie dat deze tuners de software leveren voor de tuning. Als je iets verder kijkt blijkt het bedrijf niet in R'dam, maar in Zwijndrecht te zitten.
 

sitechris

Donateur
Schande een dergelijk bedrijf. Dit is gewoon oplichterij. Teren op de goede naam van JD Engineering. Jammer dat er niks tegen gedaan kan worden.
 
Als mensen de site bezoeken dan is er toch duidelijk te lezen dat het gaat om Chiptuning Rotterdam te Zwijndrecht ipv JD Engineering. Begrijp al die commotie niet zo eerlijk gezegd.
 

Rosinfield

† In Memoriam
Zal ik het dan eens proberen uit te leggen? Het boerenslimme zit hem er nu juist in dat weliswaar gesproken wordt van een fa Chiptuning Rotterdam, maar dat daaraan her en der de letters JD worden gekoppeld, zodat men naar men waarschijnlijk hoopt de indruk krijgt dat het met JD engineering te maken heeft en dus wel goed zal zitten. Ik denk idd dat mensen met een redelijke hoeveelheid gezond verstand er doorheen zullen prikken, maar dan bliven er helaas nog zat over die er wel in zullen tuinen.
 

sitechris

Donateur
Jij begrijpt dat wellicht en veel mensen hier ook, maar ik denk dat er genoeg mensen zijn die niet dagelijks de autofora afstruinen die dit niet weten. Die horen bijvoorbeeld via-via goede verhalen over JD en komen dan nietsvermoedend bij Chiptuning Rotterdam terecht als ze op trefwoord JD googelen. Zijn ze daar dan ook eerlijk genoeg om die mensen door te verwijzen naar Lochem? Ik betwijfel dat!

Of accepteer je het dan ook dat een cheap ass televisiefabrikant opeens haar goedkope televisies gaat verkopen onder de merknaam Samsung of Sony? Dat is toch hetzelfde laken een pak?
 

Noord26

Forumguru
Ik vraag mij af wat ze dan daar in Zwijndrecht onder JD tuning verstaan. En wat het in houd?

Door dit soort knuppels krijgt de tuning wereld onterrecht een vreemd uiterlijk. Er zullen altijd rotte appels tussen blijven zitten. Van mij mogen ze die rotte appels vandaag nog voeren aan de varkens. Zijn ze tenminste nog ergens nuttig voor.

Ongelofelijk dat je uberhaupt het durft om te profiteren van de naamsbekendheid, kennis en kunde over de rug van dezelfde bedrijven/personen.

Vroeger had men daar pek en veren voor.

Nu maar eens gaan dromen was een passende hedendaagse oplossing zou kunnen zijn..

Ps. Meestal lukt het vrij aardig om beleefd en objectief te blijven in mijn woordkeuze. Maar dit gaat mij echt te ver. Als ik zie hoeveel tijd er alleen is in gaan zitten om een simpele groepsaankoop op te zetten; ik wil geen enkele associatie met deze firma hebben. Vrij regelmatig krijg ik nog verzoekjes wanneer de volgende groepsaankoop weer van start gaat. Die stuur ik netjes door naar JD, en inderdaad wat Chris situeerde zitten daar meer niet forum-gangers tussen als wel..
 

M1K3RsZ

Actief lid
Nou laat iemand eens mailen dan !!! ik heb opzich ook nog steeds intresse!!!
maar toch moet ik eert mijn vrouwtje weer zo gek krijgen :tongue:
misschien kunnen we korting creeeren als we met meerdere komen!
Enne Remcokuup ik wil wel eens een keertje samen optrekken , kijken wat nou het verschil echt is!!
opzich wonen we nog niet eens zover van elkaar vandaan!!! Eens wat afspreken?
 
Bovenaan Onderaan