Bluetooth voorbereiding alternatief

Falcon

Donateur
Bijna klaar met de bestelling van mijn Fabia Combi Greenline BNS .. nu zie ik de optie "Bluetooth Voorbereiding" staan van 270 euro. Dit is volgens mij een typische optie waar ik een accessoire (dus geen bijtelling over betalen) en goedkoper kan.

Welk merk moet ik hiervoor hebben?
 

MarcoO2

Forumguru
Kijk eens naar de oplossingen van Kufatec (Fiscon) of Parrot. Afhankelijk van je wensen kun je daar vast wel iets moois vinden.
 

Bakkertje

Forumguru
Kijk even naar de tips van Marco, die zijn uiteraard helemaal waar. Je kunt ook de originele bluetooth module achteraf laten installeren door de dealer, dan is het ook een accessoire ipv een optie. In mijn S2 zou een mobridge ingebouwd worden, maar dat is uiteindelijk alsnog een originele geworden vanwege de problemen met de mobridge. (aldus de dealer)
 
Ik wil een tweedehands Parrot CK3100 in mijn nieuwe Fabia plaatsen. Moet ik nog letten op bepaalde stekkers die erbij moeten zitten die specifiek zijn voor de Fabia? Dan kan ik gerichter zoeken op MP.
 

Canon-Eye

Forumguru
Je kunt ook de originele bluetooth module achteraf laten installeren door de dealer
Bakkertje heeft gelijk - het KAN. Maar of het verstandig is...?
Ik heb de originele bluetoothmodule af fabriek (privé, dus geen bijtelling) en ik wou dat ik daar nóóit aan begonnen was. Heftige heimwee naar de Parrot in mijn vorige auto (O2/2007)...
 

Canon-Eye

Forumguru
Moest even zoeken, want een hele tiijd geleden heb ik dat uitvoerig uiteengezet (Fabia GL 2011 - ervaringen na 15000km, post #1 van 24-11-2011).
Gemakshalve citeer ik het betreffende deel:
2a) De fabrieks-bluetooth telefoonaansluiting (icm met stuurwielbediening) leek me ideaal, maar blijkt een absolute ramp. De volumeregeling werkt voor de radio met hetzelfde rolletje als voor de telefoon. Helaas is de telefoon alleen te verstaan bij volume 22 of hoger (terwijl het op de telefoon zelf op maximum staat). Als ik soms vergeet om het telefoonvolume binnen 2 seconden na beëindiging van een gesprek terug te draaien tot 12 of 13, dan merk je dat niet. Maar na de volgende keer starten merk je dit terdege: de gongslag welke meldt dat de telefoon is aangesloten, is dan goed voor een gehoorbeschadiging en kortdurende hartritmestoornis. Dit geluidsvolumeprobleem is tot dusverre onoplosbaar gebleken.
2b) als ik wil bellen moet ik aan de slag met 2 knoppen: starten met het rolletje op het stuur, bladeren met het knopje op de rechter stengel, en dan nog alleen uit de "last calls" kunnen kiezen, weer drukken op het rolletje. "Phonebook": geeftie wel aan, maar waar ik ook op druk, hij opent het nooit.
2c) Na afloop gesprek moet ik weer handmatig terugschakelen naar de normale stand van de Maxidot (ik zie graag het verbruik in beeld) door lang op het onderste stengelknopje te drukken. Dat hoort hij toch automatisch te doen? Of anders toch nadat ik "Cancel" heb gekozen en dan op het rolletje druk? Niet dus.
2d) als m'n vrouw de auto start en ik toevallig binnen het bereik sta, meldt mijn telefoon zich uiteraard aan bij de carkit (en dat ziet ze dan kortdurend in de Maxidot). Als ze vervolgens wegrijdt (en ik niet mee ga!) valt na verloop van tijd de BT-connectie weg. En dat BLIJFT dan zichtbaar in de Maxidot, inplaats van dat hij 't even meldt en dan weer vanzelf terugvalt op de ingestelde display.
Kortom: IK WIL MIJN PARROT TERUG! Een groene knop voor opnemen, een rooie voor opleggen en één draai/drukknopje voor alle andere functies (mét geluidsondersteuning, zodat je je ogen op de weg kunt houden). Zit alleen een beetje tegen de kosten aan te kijken. Maar zo'n fabrieksding: nooit meer (zeker niet zonder eerst uitgebreid te proberen!)
De kosten van vervanging houden me nog een beetje tegen, maar de frustratie wordt er niet minder op dus ik denk dat het er toch een keer van gaat komen...

<edit>
aanvulling op 2b: het enige wat ik daar te zien krijg, is het lijstje "Recent calls". Soms zit daar degene tussen die ik wil bellen, maar lang niet altijd. Oplossing (als 't dringend is): stoppen op 1e parkeerplaats, handheld het gewenste nummer bellen en zodra de verbinding wordt opgebouwd weer doorrijden. Niet mijn idee van een goedwerkende carkit... Anders gezegd: Kwalitatief Uiterst Teleurstellend.
 

MarcoO2

Forumguru
Kijk, da's duidelijk! ;)

Ik herken een aantal dingen wel, maar dan vanuit mijn oude auto. Voorbeeld: 2a: die "gongslag" had ik in mijn oude O2 ook, maar is in mijn nieuwe O2 niet meer aanwezig. Punt 2 b, c en d zijn in mijn nieuwe auto ook geen probleem. Sommige dingen kun je instellen. Misschien dat daar nog wat eer te behalen is? Of, ik zit me nu te bedenken, kan het zijn dat er een verschil is tussen de standaard bluetooth of de premium-versie?
 

Canon-Eye

Forumguru
Sommige dingen kun je instellen. Misschien dat daar nog wat eer te behalen is? Of, ik zit me nu te bedenken, kan het zijn dat er een verschil is tussen de standaard bluetooth of de premium-versie?
Ik heb 't er met de dealer uitgebreid over gehad. Gongslag wegregelen en andere kunstjes via de computer bleek niet mogelijk (heb er een uur bij gestaan in de werkplaats), over verschillende versies is niet gesproken - da's bij de aankoop al niet ter sprake geweest trouwens, dus vermoedelijk bestonden die (toen in elk geval nog) niet voor de FII/GL.
Ik ga toch maar voor 'n Parrot sparen, denk ik...

Geheel terzijde (en off-topic): Tijdens het typen van dit stukkie heb ik gedoe met de opmaak. Nieuwe regel doet-ie niet meteen (pas na een paar pogingen), en start-quote/endquote moest ik handmatig intikken omdat het icoontje niks deed.
 

MarcoO2

Forumguru
ook even offtopic: ik kreeg ook een rare (als in: nooit eerder gezien) mail mbt een "linkback" nav jouw vorige post. Zie hieronder de tekst:

Dear MarcoO2,

A new LinkBack has been recorded for a thread you have participated entitled - Bluetooth voorbereiding alternatief - in the Car audio, video, navigatie en andere gadgets. forum of Skodaforum.nl.

This LinkBack is located at:
http://www.skodaforum.nl/board/f30/bluetooth-voorbereiding-alternatief-17725.html#linkbacks

The originating site is located at:
Bluetooth voorbereiding alternatief

Here is the associated message:
***************

***************


All the best,
Skodaforum.nl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
What is a LinkBack?

LinkBacks are links from elsewhere that reference a forum discussion. These links are registered in our forums in three different ways: Pingbacks, Trackbacks or Refbacks. To learn more about this feature, please visit this page:
Skodaforum.nl - LinkBacks

Unsubscription information:

To unsubscribe from this thread, please visit this page:
http://www.skodaforum.nl/board/subscription.php?do=usub&t=17725

To unsubscribe from ALL threads, please visit this page:
http://www.skodaforum.nl/board/subscription.php?do=viewsubscription&folderid=all
 

Canon-Eye

Forumguru
Ik kreeg hetzelfde mailtje, zie ik nu. Misschien komt dat omdat ik een stukje tekst uit dat ouwe draadje had gekopieerd. Maar waarom jij het dan ook krijgt...?

Ach, als ik het maar niet hoef te snappen...
 

Canon-Eye

Forumguru
Hoera - fabrieks-bluetooth eindelijk geëlimineerd!

Dit onderwerp kan - althans voor zover 't mij betreft - nu begraven worden.

Die ellendige fabrieks-BT module (zónde van 't geld) is eruit - vervangen door een simpele maar doeltreffende Parrot CK3100 die precies doet wat-ie moet doen, niks meer en niks minder. Twee totaal verschillende telefoons ('n simpele Nokia en een Samsung Galaxy SII) vlekkeloos gekoppeld. Beide getest, beide werken; geen gelazer met omschakelen of wat dan ook, Ze Doen Het Gewoon.
Héééérlijk! :super:

20120228_Parrot-5402.jpg
 

MarcoO2

Forumguru
Mooi zo! Die Parrot geeft mij een nostalgisch gevoel: die kocht ik tien jaar geleden voor mijn eerste eigen auto!

Enne, blij om te zien dat jouw Parrot nu hetzelfde doet als mijn fabrieksmodule: gewoon wat hij moet doen! ;)
 

Canon-Eye

Forumguru
Enne, blij om te zien dat jouw Parrot nu hetzelfde doet als mijn fabrieksmodule: gewoon wat hij moet doen! ;)

Niet half zo blij als ik, vermoed ik...
Al blijft de (inmiddels wat mij betreft academisch geworden) vraag, waarom de fabrieks-BT in m'n Fabia dit allemaal niet deed... Je zou toch hopen dat het na zoveel jaar ontwikkeling allemaal beter zou worden. Niet, dus.

Enfin, leergeld betaald; genoeg gescholden :icon_smile_dead: - niet meer over zeuren.
Bij een volgende auto (if any, ooit) wil ik het in elk geval eerst allemaal zelf live testen. Die verkopers kunnen me nog meer vertellen!
 

Bakkertje

Forumguru
Ik herken je eureka gevoel. Ik heb echt heeeel veel gedoe gehad met een JVC bluetooth module en uiteindelijk is er toen ook een Parrot ingekomen. Wat was ik blij dat ik gewoon in kon stappen, telefoon werd automatisch gekoppeld en mensen konden me verstaan..
En daar ben je dan zo'n jaartje mee bezig geweest. (eerst bij de dealer, toen een gespecialiseerd bedrijf)
 
Bovenaan Onderaan