Skodaforum.nl huisregels

Status
Niet open voor verdere reacties.

Exciter

Administrator
Regels en voorwaarden

Door te registreren bij Skodaforum.nl verklaar je akkoord te gaan met onderstaande regels en voorwaarden:


1. Registratie

Het e-mail adres waarmee je registreert is niet voor andere bezoekers zichtbaar. Jouw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt. Een uitzondering hierop is bij het overtreden van regel nr.3.

Nieuwe leden worden verzocht zich eerst voor te stellen in onze Meet en Greet voordat ze andere postings plaatsen. Dit heeft oa te maken met extra functies die hieraan gekoppeld zijn (forum bazaar), los van het feit dat het natuurlijk fatsoenlijk is.

Per gebruiker mag slechts 1 account worden aangemaakt. Het hebben van een 2e identiteit of het delen van één account met meerdere personen is niet toegestaan en zal worden gedetecteerd.
Bij het registreren en het plaatsen van berichten wordt jouw IP-adres gelogd.

Het registreren, puur en alleen om iets te posten in ons (ver)kooptopic, is niet de bedoeling. Postings die daar gedaan worden als 1e en enige posting zullen niet worden goedgekeurd, tot de poster elders op het forum heeft gepost en/of zich tenminste netjes heeft voorgesteld in het Meet & Greet topic.

Nickname aanpassingen: Dit is éénmalig mogelijk door een verzoek in te dienen bij Pasqual. Terug naar de oude naam is daarna ook niet meer mogelijk!

2. Netiquette

Skodaforum.nl is een plaats waar onderwerpen worden besproken, niet personen. Discussies gericht op een persoon zijn daarom niet gewenst! Heb respect voor mede forumgebruikers.

Laat ze in hun waarde en wees niet onnodig kwetsend of storend tegenover anderen.

Discussies over privé zaken, roddels en andere berichten die niets met het onderwerp (Skoda en auto's in het algemeen) te maken hebben zijn niet gewenst in de normale topics. Hiervoor is het Stamtafel forumonderdeel voor in het leven geroepen (zie regel #5)

Ook 'omhoog schoppen cq kick'en of bumpen' van een topic wordt niet gewaardeerd.

Indien iemand jou beledigt of uitscheldt, probeer dit dan te negeren of op een volwassen manier op te lossen, maar ga niet mee in hetzelfde gedrag. Het beste is om de moderators op deze persoon te attenderen door een topicreport te maken. Dit geldt ook voor discriminatie. Dit wordt op Skodaforum.nl absoluut niet getolereerd.

Crossposting: Het is niet gewenst in meerdere topics tegelijkertijd hetzelfde te posten/vragen. Een van de twee berichten zal, naar eigen inzicht, door de moderators worden verwijderd.

Spelling & Schrijfstijl:

Wij verwachten van onze leden dat ze letten op hun spelling en schrijfstijl.
Op dit forum is de voertaal Nederlands.
Maak volledige zinnen en zorg voor voldoende structuur en interpunctie in je tekst.
Het is niet gewenst berichten te plaatsen, die lastig leesbaar, onbegrijpelijk of onduidelijk zijn. Dergelijke berichten worden verwijderd, het Skodaforum.nl team zal zich niet belasten met taalkundige corrigerende werkzaamheden.

Privacy:

Ga voorzichtig om met privacygevoelige informatie!
Post geen adressen, telefoonnummers, e-mail adressen, account namen van sociale netwerken of andere privé informatie.

Pornografisch en gewelddadig materiaal: Niet toegestaan. Deze site is voor bezoekers van alle leeftijden, dus ook minderjarigen.

Handtekeningen mogen niet langer zijn dan maximaal 5 regels (incl lege regels). We proberen hiermee te voorkomen dat de handtekening zoveel ruimte in beslag neemt dat het lastig wordt de eigenlijke posting te kunnen lezen.

Enquetes: Het lid worden om alleen maar een enquete te plaatsen is toegestaan mits wordt voldaan aan de volgende items:
Voordat je je aanmeldt als lid, mail je de forumleiding met het verzoek.

Het wordt alleen toegestaan als het om een afstudeer project is, en betrekking heeft op auto's.
Wordt hier niet aan voldaan, dan wordt het topic verwijderd en wordt het account geblokkeerd.

3. Auteursrechten van forum, illegale software en materiaal beschermd door auteursrechten, bronvermelding.

Alle berichten, informatie en foto's die op Skodaforum.nl worden geplaatst, moeten eigendom van het plaatsende lid zijn, dan wel geplaats worden middels deeplinken.

Indien je een tekst of afbeelding plaatst die oorspronkelijk afkomstig is van een andere website, is het een eis de bron dan altijd erbij te vermelden of de afbeelding te plaatsen door middel van 'deeplinken'.

Zonder schriftelijke toestemming van de beheerder mag niets van Skodaforum.nl of onderdelen van deze website worden verveelvoudigd, bewerkt en/of openbaar gemaakt op welke andere wijze dan ook.

Het plaatsen, vragen en/of linken naar illegale software en beschermd materiaal is niet toegestaan. In deze categorie vallen ook links naar sites die deze materialen aanbieden, zoals Eweka, KaZaa, eDonkey, Emule, torrentsites, Nieuwsgroepen e.d. of sites die via-via ernaar verwijzen.

Wij accepteren niet dat er kopieën van software worden aangeboden (al dan niet tegen betaling), zoals bijv. navigatiesoftware en/of landkaarten, waar auteursrechten op van toepassing zijn.

Indien het duidelijk is, dat het over hierboven beschreven materiaal gaat, zal het desbetreffende topic gesloten worden en krijgt de poster ervan een berisping.

Mocht er vanuit de controlerende instantie (BREIN bijv.) toch een sanctie worden opgelegd aan Skodaforum.nl ten gevolge van het posten van of linken naar beschermd materiaal door een gebruiker, dan is Skodaforum.nl bereidt mee te werken aan onderzoek en alle beschikbare gegevens van de poster hiervan vrij te geven. Eventuele schade, welke Skodaforum.nl leidt door boven genoemde activiteiten zal verhaald worden op de poster.

Wij verwijzen voor alle duidelijkheid ook naar de website van BREIN: http://www.anti-piracy.nl/piraterij/faq.asp

4. Reclame strikt verboden!

Het plaatsen van commerciële berichten (zelfpromotie) op het forum of in de 'handtekening' is niet toegestaan. Een uitzondering geldt echter voor de www info in je profiel en voor links naar (eigen) non-profit sites waar iedereen belang bij kan hebben. Avatars met bedrijf logo's zijn niet toegestaan.

Het is niet toegestaan (sluik)reclame te plaatsen op dit forum.

Commercieel handelende leden dienen zich vooraf te melden bij de moderators van dit forum. Als blijkt dat leden puur en alleen een account aanmaken om (sluik)reclame te plaatsen of om commerciële boodschappen te plaatsen, zullen deze zonder waarschuwing gebanned worden van Skodaforum.nl.

Wil je toch duidelijke reclame maken, neem dan contact op met de webmaster voor advertentie mogelijkheden: info@skodaforum.nl

De titels van linkjes in je handtekening dienen duidelijk aangeven naar welke site je surft of wat het onderwerp is. Teksten als 'klik hier', 'niet hier klikken', 'klik', 'link', etc. zijn niet toegestaan.

5. Offtopic berichten

Het Skodaforum is primair opgezet om te kunnen praten over Skoda's, de techniek, de problemen die je wel of niet ermee hebt, het praten over de auto waar je trots op bent.

Het forum is dus niet opgezet om als sociaal forum te dienen waarbij het merendeel van de postings niets meer te maken hebben met het beoogde doel. Dergelijke postings worden beschouwd als offtopic.
Dit forum heeft een offtopic gedeelte (de Stamtafel) waar je over andere zaken kan kletsen dan Skoda. Daar horen die postings ook thuis.

6. Topickaping

Het ' overnemen' van andermans topic om het je eigen topic te maken wordt niet toegestaan. Ga dus niet in een topic waar een technische vraag wordt gesteld jezelf zomaar voorstellen en je eigen vragen stellen... dat is niet fatsoenlijk.
Open daarom je eigen topic en stel je vraag; dat voorkomt dat er meerdere dingen door elkaar gaan lopen in 1 topic waardoor men door de bomen 't bos niet meer kan zien.

7. Onnodig quoten/citeren

Quotes (citaten) zijn nuttig en handig op het forum maar het valt ons op dat quotes vaak óf te lang óf niet nodig zijn.

1. quoten vorig bericht is volstrekt onnodig en daarmee niet toegestaan.

2. quoten van afbeeldingen is niet toegestaan, anders dan waar dat echt functie heeft.

3. quoten mag alleen als het relevante deel van het bericht waar op wordt gereageerd wordt gequote.

Gebruik dus de "Citeer" knop òf de "+Citeer" knop met mate. Er volgen modbreaks als blijkt dat er toch onnodig geciteerd wordt.

8. Aansprakelijkheid en bezwaren

Gezien het gegeven, dat er voortdurend berichten worden geplaatst op Skodaforum.nl, is het onmogelijk om berichten vooraf te bekijken of de inhoud ervan te controleren. De forums worden met regelmaat gecontroleerd, er kan echter een tijd verstrijken tussen het plaatsen van een bericht en het weghalen ervan. Het team van Skodaforum.nl is echter nimmer verantwoordelijk voor de inhoud van berichten en kan niet instaan voor de juistheid, noch voor de volledigheid van de informatie.

In de berichten worden opvattingen van de schrijvers van deze berichten weergegeven. Deze ideeën komen niet per definitie overeen met de opvattingen van Skodaforum.nl of haar teamleden.

Skodaforum.nl is op geen enkele manier partij bij een eventuele (koop en/of verkoop)overeenkomst tussen de leden onderling.

Skodaforum.nl kan de nakoming van een overeenkomst tussen leden onderling niet garanderen en kan/zal niet bemiddelen bij een mogelijk geschil tussen leden onderling.

Skodaforum.nl is niet aansprakelijk voor welke geleden schade dan ook voortvloeiend uit het gebruik van deze website.

9. Slotbepaling

Bepaalde zaken kunnen buiten de bovengenoemde regels vallen, terwijl ze toch niet gewenst zijn. Het is dan aan de moderators om te bepalen of dit wel of niet is toegestaan. De moderators hebben in dit geval altijd het laatste woord.

Ben je het niet eens met een genomen beslissing door een moderator, meldt ons dit dan via email of PM. Doe dit nooit openlijk via het forum!

Het team van Skodaforum.nl wenst je veel plezier op deze website. :)
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan