Het ŠKODA Motorsport team gaat in 2012 door met de Fabia Super 2000

Hetzer

Forumguru
SKODA wil in 2012 hattrick in Intercontinental Rally Challenge


jacq3m.jpg


398c8.jpg



* IRC-kampioenschap blijft prioriteit
* ŠKODA Motorsport neemt voor eerste keer deel aan Europees Rallykampioenschap
* Programma Tsjechisch kampioenschap uitgebreid
* Hänninen en Kopecký weer de fabrieksrijders
* Team zet in het nieuwe jaar auto met nieuw design in


Leusden, 18 december 2011 – Het ŠKODA Motorsport team gaat in 2012 door met de Fabia Super 2000. Het team heeft zijn zinnen gezet op het voor de derde achtereenvolgende keer behalen van de titel bij de constructeurs. Het afgelopen jaar was het meest succesvolle in de lange autosportgeschiedenis van het merk. De deelname met de Fabia Super 2000 aan de Intercontinental Rally Challenge (IRC) waarin ŠKODA de titel bij zowel de rijders als de merken twee keer achtereen heeft gewonnen, blijft de belangrijkste prioriteit van het merk. Daarnaast zal één van de equipes deelnemen aan een aantal geselecteerde rally’s voor het Europees Rallykampioenschap en het team zal ook aantreden in het Tsjechisch Rallykampioenschap. Juho Hänninen en Jan Kopecký blijven ook in 2012 de fabrieksrijders van ŠKODA. De eerste rally in 2012 waarin het team in actie zal komen, is de Jänner Rally die in het eerste weekend van januari zal worden georganiseerd in Oostenrijk.

Michal Hrabánek die leiding geeft aan het ŠKODA Motorsport team zegt: “De topprioriteit van ŠKODA zal het verdedigen zijn van beide IRC-titels die wij de afgelopen twee jaar hebben gewonnen. Drie rijders in door de fabriek geprepareerde Fabia’s Super 2000 zullen gaan voor punten in het constructeurskampioenschap: Jan Kopecký en Juho Hänninen van ŠKODA Motorsport (het fabrieksteam) en Andreas Mikkelsen van ŠKODA UK Motorsport. Met het oog op mogelijkheden in de toekomst willen we ervaring opdoen in een aantal evenementen van het Europees Kampioenschap waarin we vertegenwoordigd zullen worden door Juho Hänninen en Mikko Markkula, één van onze fabrieksequipes.

Fabrieksrijder Juho Hänninen: “Ik heb de laatste drie jaar veel geleerd als lid van ŠKODA Motorsport en die tijd is meer dan goed geweest voor het gehele team. Ik ben overtuigd dat we ook het komende jaar succesvol zullen zijn waarin wij zullen deelnemen aan een paar voor ons nieuwe rally’s. Maar dat maakt onze sport nu juist zo opwindend. Ik ben er behoorlijk zeker van dat we met de Fabia weer een stap vooruit zullen zetten.”

Het team uit Mladá Boleslav heeft al 110 jaar deelgenomen aan autosport evenementen en 2011 is tot nu toe het meest succesvolle geweest. ŠKODA heeft de zege van vorig jaar in het constructeurs kampioenschap van de IRC met overmacht herhaald. De Fabia Super 2000-rijders hebben de eerste drie plaatsen veroverd in het rijders kampioenschap van de IRC: Mikkelsen 1e, Kopecký 2e en Hänninen 3e.




Intercontinental Rally Challenge kalender 2012

Ronde 1, 23-25 februari: Sata Rallye Açores (gravel)
Ronde 2, 15-17 maart: Rally Islas Canarias El Corte Inglés (asfalt)
Ronde 3, 6-7 april: Donnelly Group Circuit of Ireland Rally (asfalt)
Ronde 4, 11-12 mei: Tour de Corse (asfalt)
Ronde 5, 2-3 juni: Canon Mecsek Rallye (Hongarije, asfalt)
Ronde 6, 21-23 juni: GEKO Ypres Rally (België, asfalt)
Ronde 7, 6-7 juli: Rally San Marino (gravel)
Ronde 8, 20-22 juli: Sibiu Rally Romania (gravel)
Ronde 9, 31 augustus-2 september: Barum Czech Rally Zlín (asfalt)
Ronde 10, 15-16 september: Prime Yalta Rally (Ukraine, asfalt)
Ronde 11, 29-30 september: Rally Sliven (Bulgarije, asfalt)
Ronde 12, 12-13 oktober: Rallye Sanremo (Italië, asfalt)
Ronde 13, 2-3 november: Cyprus Rally (gravel/asfalt)

bron Skoda-Auto
 
Bovenaan Onderaan