Motor temperatuur Felicia 1.3 loopt plots hoger op

Hoi allemaal,

Bij mijn Felicia 1.3 loopt sinds vandaag plots de motor temperatuur verder op dan normaal.
Tijdens het rijden heel iets, maar vooral bij stilstand duidelijk verder dan normaal.
Bij rijden zakt ie weer.

Koelvloeistof niveau is goed en fan laat ook mooi aan.

Iemand een idee?

Groetjes........
 

turboturbo

Forumguru
Radiateur verstopt?

Zou ook defecte thermoswitch/thermostaat kunnen zijn? Dus dat die dicht blijft zitten.

Wordt de slang aan de uitgang / onderzijde van de radiateur wel goed warm?
 
Laatst bewerkt:

turboturbo

Forumguru
@klaas felicia ging je voor:
https://www.skodaforum.nl/forum/i/probleem-met-thermostaat-huis.25416/

Wat ik er zo over lees is dat typisch de behuizing (thermostaathuis) nogal eens lek gaat (plastic wordt oud en verbrokkeld)

Wat het vervangen betreft; kwestie van koelvloeistof aftappen (soms zit er een kraantje onderin de radiateur, anders zul je een slang los moeten halen) en dan de behuizing van de thermostaat los schroeven en de nieuwe thermostaat erin stoppen.

Na vervanging thermostaat nieuwe koelvloeistof bijvullen tot max, dan met draaiende motor en kachel voluit open navullen totdat het niveau op max blijft staan en alle luchtbellen eruit zijn. Vervolgens de dagen erna niveau goed in de gaten houden en indien nodig bijvullen ivm resterende luchtbellen die pas vrij komen tijdens langere ritten.
 
Laatst bewerkt:

Cordoba

Forumguru
@Gillian Als je thermostaat gewisseld hebt, zorg dan dat je de eerste dagen gewoon een fles koelvloeistof in de auto hebt, luchtbellen komen soms vrij plotseling los, en het koelvloeistofpeil daalt dan zomaar een halve liter of meer. Als je het in de auto hebt, kun je gewoon bijvullen, en hoef je niet met samengeknepen billen rond te rijden om koelmiddel te scoren. Verder check ook even of het koelcircuit overal wel warm wordt: probleem kan ook in de waterpomp zitten.
 
Bovenaan Onderaan