Tuning 2.0 TFSI

Zephir

Lid
Wat kost zo'n reiniging en hoe lang duurt het? Ik zit nog maar op 40k km, maar het is leuk om weten...

Grt
 

andrehj

Forumguru
Hm, het lijkt toch iets genuanceerder te liggen. Er is idd geen EGR-klep, maar het EGR-proces zelf vindt wel degelijk plaats, door de timing van in- en uitlaatkleppen iets te laten overlappen. Volgens de fora raken hierdoor toch de inlaatkleppen op den duur verkoold.
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

LT83

Forumguru
Ja en door de directe inspuiting wordt dit proces enkel versterkt doordat er in dit traject geen brandstof (reinigende werking) meer aanwezig is.
 

LT83

Forumguru
Bij mij hebben ze dat ook nog gedaan, waarschijnlijk is dat ook wel de mooiste en beste cleaning, gewoon een koprevisie eigenlijk.
Echter als je er tijdig bij bent en je het iedere 40-50k uitvoert houd je hem vast ook goed schoon en ben je veel goedkoper uit!
Tegenwoordig (sinds een jaar) hebben ze hier dat nieuwe systeem voor. Het is enkel nog niet bij alle garages uitvoerbaar, je moet echt naar een specialist.
 
  • Leuk
Waarderingen: CDK

LT83

Forumguru
Hans Sloot in Lochem kan het sowieso. Heb daar zelf goede ervaringen mee, is een vakman met passie voor techniek.
Misschien dat VAG techniek het ook wel zou kunnen. Van dealers heb ik het nog niet gehoord.
 

technobear

Actief lid
Het is ondertussen al een weekje geleden dat ik mijn wagen heb laten chiptunen. Mijn indruk is zeer positief, het verschil is echt enorm. De trekkracht in lage toeren in hoge versnellingen is verbazingwekkend, even een auto inhalen op de autostrade in 6de bij 100km/h geeft veel meer trekkracht als voorheen.
Voorheen was ik verbaasd dat sommige rs eigenaars beweerde dat de wagen standaard wat tam was, maar ik kan ze nu allemaal maar bijtreden.

In 1e & 2e versnelling wordt het vermogen iets verminderd en de tractiecontrole is iets minder aanwezig. Vanaf 3e gaat die vol en dat merk je goed. Qua verbruik kan ik nog niet veel zeggen,doordat ik hem al uitvoerig getest heb, al heb ik wel de indruk dat het verbruik niet veel is toegenomen in vergelijking met daarvoor.

Verder heb ik ook NGK bougies laten steken, veel verschil merk ik uiteraard niet al vind dat ik dat hij iets makkelijker start, maar dat kan een gevoel zijn.

JD Engeneering werkt professioneel, goed ontvangst en vriendelijkheid troef. Ik had in het verleden een wagen laten chippen bij een andere kleinschaligere tuner en daar werd veel minder tijd gestoken in het tunen zelf. 1 Testritje en klaar is kees, deze keer werd de wagen getest en 2x aangepast. Een andere klant zijn wagen werd zelfs een keer of 5 terug afgesteld, telkens dacht men dat er meer in zat, daar kan je alleen maar voorstander van zijn.
 

Import Yeti

Forumguru
Goed om te horen dat de tuning jou bevalt. En ben benieuwd naar verdere ervaringen.
Bij mij is trouwens het gemiddeld brandstof verbruik met 4% gedaald. Weet niet of dat ook op gaat met benzine.
 
Bovenaan Onderaan