EGR problemen FSI motoren oplossing

Antera

Donateur
Vaak lees je veel verhalen over een probleem met de ( Electronische ) EGR klep van de FSI motoren.

Als je naar een garage gaat zoeken ze eerst vaak, vinden ze niks, of verkopen je met geluk een nieuwe..De dealer hetzelfde..

Om het voor jullie wat aantrekkelijker te maken in de beurs, een mini how-to
icon_mrgreen.gif


Mocht je nu een storing hebben als deze, die na het wissen gelijk terug komt :

16788 - EGR System: Range / Performance ( P0404 )

Dan is de kans groot dat het je niks kost, en amper 20 minuten werk.

Haal de EGR klep eraf, eerst het gasklephuis eraf halen, eronder zit de EGR ( Bv Golf 4 ) Slangetje los halen, en het pijpje los draaien ( voorzichtig met de pakking )

Nu heb je de EGR klep in je handen, draai het plastic deksel los bovenop, als je nu hetzelfde ziet als op de foto weet je 'hoelaat' het is :



Close-up :



Juist, deze kan niet meer werken..En 9 van de 10 garages halen die dingen nooit uit elkaar en verkopen je gewoon een nieuwe.

Wat je in dit geval moet doen, til het middelste tandwiel omhoog en draai hem +/- 90 graden tegen de klok in, zet hem terug en test even handmatig of de klep nog helemaal open kan gaan, zonder dat het kapotte deel nog in aanraking komt met het tandwiel van het motortje..

Draai hem in elkaar, monteer de boel en hang Vagcom eraan..Wis de storing en leer de EGR klep eventueel in, groep 074.

Je zult meteen al zien dat als je de storing wist, hij niet meer gelijk terug komt..Ook in de meetwaardeblokken zie je in groep 074 blok 4 weer normale waarde staan ipv een Error.

Succes ermee
smiley24.gif
 

Nosmo

Actief lid
Wat is de reden dat deze tandjes er af gesleten zijn? Is het gewoon slijtage of komt het doordat de klep vervuild is en niet meer goed open of dicht kan?

Is het in het laatste geval niet handig om ook de oorzaak weg te nemen, bv. door de klep te reinigen?
 

Antera

Donateur
Tandwiel is van kunstof en na verloop van tijd raakt deze lam en breken de tandjes. 90 graden draaien dit vanwege de omwenteling die deze kan maken in werking en reinigen kan je altijd doen als je toch bezig bent natuurlijk
 
Bovenaan Onderaan