[F3] Bolero

Alpha

Donateur
Je hebt Inderdaad twee soorten:

Kessy Go: is auto openen en sluiten met de afstandbesdiening en de auto kunnen starten zonder de sleutel in het contact te steken. Je hebt dan weliswaar ook geen contact maar gewoon een start/stop knop.

Kessy (full): is de auto kunnen openen door met de sleutel in je broekzak je hand in de opening van de deurgreep te stoppen waarop vervolgens de auto vanzelf opent. Je sluit de auto door met een vinger op een kleine sensor te drukken op de deurgreep.

De first edition style heeft alleen Kessy Go. Volgens mij was Kessy (full) ook geen optie. Het is dus niet alleen software maar ook sensoren op de deurgrepen. Ik betwijfel of dat makkelijk te upgraden is.

Ik vond het zelf wel jammer om naderhand er achter te komen dat ik "slechts" Kessy Go had. Maar van de andere kant is Go al cool genoeg :tongue:.
 

rogitaro

Actief lid
De gewone Style heeft standaard ook Kessy Go. Het zit hem dus niet in het First edition Style pakket.

Maar het is inderdaad wel cool.

Bij mijn diesel druk ik de knop een keer kort in en na een seconde of wat, (voorgloeien) slaat de motor aan, als ik mijn gordel omdoe.

Dat geeft echt het "kijk mamma zonder handjes" gevoel.
 

PPeterse

Nieuw lid
Bedankt voor jullie berichtjes.
Is inderdaad achteraf wel jammer dat het alleen om een Start Engine Stop gaat.
Ik zie ook niet helemaal in wat het nut/logica hiervan is. Sleutel heb je nodig om de deur te ontgrendelen, stop je weer in je broekzak. Starten met de Start/Stop knop en als je uitstapt, sleutel weer uit je broekzak halen en de auto afsluiten.
Er zitten verder ook geen slotcilinders in de portiergrepen, dus mocht je afstandsbediening onderweg weigeren, heb je wel een probleem.
 

Race Bleu 18inch

Senior Member
hallo, sinds vandaag ben ik ook eigenaar van een Bolero radio.
Wat nu niet wil, is een tomtom los in de auto geplakt :nono:!
Wie heeft een oplossing bedacht en wat is volgens jullie de beste en mooiste oplossing.
Het gaat mij er alleen maar om dat ik navigatie op het bolero scherm krijg !!
Zitter er geen techneuten op het forum die iets kunnen fabriceren ??
 

Alpha

Donateur
hallo, sinds vandaag ben ik ook eigenaar van een Bolero radio.
Wat nu niet wil, is een tomtom los in de auto geplakt :nono:!
Wie heeft een oplossing bedacht en wat is volgens jullie de beste en mooiste oplossing.
Het gaat mij er alleen maar om dat ik navigatie op het bolero scherm krijg !!
Zitter er geen techneuten op het forum die iets kunnen fabriceren ??

Pffft, welkom in onze wereld...

Ik heb dus kort een mirrorlink "supported" HTC gehad. Als Mirrorlink werkt, werkt dat super mooi... Dan krijg je dus echt netjes op het display je instructies. Ik had alleen het issue dat als ik wegreed met de auto dat het scherm blokkeerde met de melding dat je geen apps mag gebruiken onder het rijden...

Het is helaas ff wachten op updates...

Ik heb wel wat posts voorbij zien komen van Brodit houders... Maar eerlijk gezegd vind ik dat ook geen "mooie" optie..
 

nisuthai

Forumguru
Dan zal er op dit moment niet veel anders opzitten om dan zonder navigatie te werken, of dat je gaten of met dubbelzijdig tape aan de gang gaat. Met de Brodithouder heb je niets te boren dus alles blijft heel, het is maar waar je voor je kiest! Ik heb net de set binnen van de Brodithouder met een adapterset voor mijn type TomTom, ik breng deze vanmiddag naar de dealer zodat als de wagen binnen is vanuit de fabriek het allemaal netjes kan aansluiten en bevestigen, als hij dan afgeleverd is maak ik er wel foto's van dan kan je het opnieuw beoordelen of dat het zo'n slechte keus is.
 

rogitaro

Actief lid
@Race Bleu 18inch
@Alpha

Bij mij een Bolero Radio en een HTC one M8

Er is sinds kort een goedkopere HTC One M8s
Ik weet niet of dat deze officieel ondersteund wordt door Skoda en MirrorLink, deze telefoon heeft volledig andere hardware en wordt geleverd sinds de komst van de HTC one M9)
Maar de originele M8 is nog steeds te koop en wordt steeds goedkoper, (is nu zelfs goedkoper dan de One M8s)
Zie bijvoorbeeld Pricewatch op Tweakers.net

Verder een gekochte versie van Sygic MirrorLink Navigation (€80)
(De naam is aangepast, het heette voorheen Sygic Car Navigation)

Belangrijk dat je de juiste versie van Sygic koopt.....
Dus geen andere Sygic versies, alleen Sygic MirrorLink Navigation
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sygic.incar&hl=nl

Andere versies worden niet ondersteund door MirrorLink en geven dan aan dat de app tijdens het rijden niet gebruikt mag worden. Zoals Alpha al gemerkt heeft.

Bij mij werkt dit probleemloos.
Rijdt er nu sinds 10 maart en ruim 10 000 km verder, mee rond.
Heb er dus wel enige ervaring mee.

En in tegenstelling tot eerdere berichten kan ik naar de Radio luisteren of naar de SD kaart van de Bolero Radio tijdens het navigeren.

Je moet wel zorgen dat je de Radio of SD kaart hoort alvorens je de telefoon aansluit en MirrorLink start.

Hierna kan je van audio bron wisselen middels het uiterst linker knopje op het stuur. En uiteraard de rest van de functies, maar alleen vanaf het stuur, (volume, andere zender, ander nummer etc.)

Als Sygic een route aanwijzing geeft hoor je de muziek enigszins dempen.
Je kan de volumes aanpassen via het volume scroll wieltje op het stuur.
Als Sygic praat, het volume van de navigatie, als alleen de muziek te horen is, de muziek.

Ik ben er in tegenstelling tot blijkbaar veel anderen wel tevreden over.
 

Racebluetje

Senior Member
@rogitaro wij hebben ook speciaal een HTC m8 aangeschaft door jou ervaringen met dit toestel en de Bolero we krijgen de auto volgende week geleverd dus zijn benieuwd of het net zo gaat werken als bij jou.
 

nisuthai

Forumguru
Ik ben blij voor je Rogitaro, dat het bij jou allemaal wel werkt, maar helaas voor de meeste mensen is dat niet zo, het moet ook niet zo zijn als je een nieuwe auto koopt dat je gelijk je inboedel van je huis moet vernieuwen om de auto goed te kunnen gebruiken, m.a.w. eerst weer een andere telefoon aanschaffen om het allemaal werkend te gaan krijgen. Natuurlijk het is goed voor de economie maar niet voor een ieders portemonee daar zit het merendeel niet op te wachten. De investering in de auto is voor de meeste mensen toch ook wel een aardige aarderlating en dan met extra kosten te worden opgezadeld te worden lijkt mij ook niet de bedoeling.

Kortom ben blij voor je dat je tevreden over de Bolero ben en hopend zal blijven in de verre toekomst, maar verlies niet het andere uit het oog voor de overige eigenaren van de Skoda Fabia dat het niet altijd roze geur en maneschijn is.
 

nisuthai

Forumguru
Het is geen aanval op je persoon maar meer tegen de fabriek, dat ze blijven doorgaan met deze radio's te monteren ondanks dat het niet allemaal goed werkt zoals de meeste consumenten er van mogen verwachten en door hun beleid de mensen op kosten wordt gejaagd wat in principe niet nodig zou zijn als ze met een alternatief waren gekomen, ze laten de huidige en de toekomstige eigenaren gewoon zwemmen en dat mag gewoon niet de bedoeling zijn. Ze geven je verder ook geen keus uit diverse radio's die wel geschikt zijn naar de behoefte van de klant.
 

rogitaro

Actief lid
Ter info:

Van een Duits Skoda forum:
http://www.skodacommunity.de/threads/mirror-link-navi-app.97888/page-2

Zie bijdrage nummer 27 en 28

nummer 27: Iemand met een HTC One M8 (Lollipop) werkend en dezelfde ervaring als ik qua audio.
nummer 28: Iemand met een Samsung S5 (Lollipop) werkend.

In een andere item:
http://www.skodacommunity.de/thread...it-smartlink-carplay-google-car.93652/page-21

Hier wordt besproken of de Bolero MY2015 een Update of Upgrade krijgt naar SmartLink met Apple Car Play, Android Auto en MirrorLink
Zie vanaf bijdrage nummer 410
 

Alpha

Donateur
Ik lees net bij de Engelse buren dat de updates die beschikbaar zijn op het updates portal allemaal verouderd zijn.

De bluetooth firmware zou uit 2014 zijn en de logo's uit februari 2015. Kans is dus groot als je de updates niet kunt installeren dat je al een nieuwere versie op je Bolero hebt.
 

Tom89

Nieuw lid
In de brochure van het nieuwe edition model wordt de bolero radio met smartlink genoemd, en dus ook apple carplay & android auto. Aangezien de hardware hetzelfde blijft lijkt mij een software update goed mogelijk! Tevens vind ik dit wel een toekomst zekere oplossing aangezien apple carplay en android auto nog in de kinderschoenen staan en steeds meer devices dit gaan ondersteunen.
 

Tom89

Nieuw lid

He sjit, dat is balen :(
Wel zie ik nu in de brochure dat ze opties op het edition model hebben toegevoegd. Geen idee hoelang deze er al bij staan, de laatste keer dat ik keek was een paar dagen geleden.
Maar wat ik nu dus zie is dat je navigatie als optie kan pakken!

Navigatiesysteem Amundsen inclusief data West-Europa, AM/FM tuner, 6,5 inch touchscreen € 690,-
http://www.skoda.nl/modellen/nieuwe-fabia-combi/acties/~/media/BFE660C0718C4F6B86B4FA329FE2968D.ashx

Bij nader inzien, ik zie dat het hier om het amundsen radio systeem gaat :( Ik was weer te vroeg enthousiast. Sorry jongens
 

EdK

Forumguru
Tevens vind ik dit wel een toekomst zekere oplossing aangezien apple carplay en android auto nog in de kinderschoenen staan en steeds meer devices dit gaan ondersteunen.
Denk je echt ?
De fout begint al dat er weer 2 systemen op de markt komen die niet uitwisselbaar zijn
Dus de beste / grootste gaat weer winnen en degene die het verliezende systeem in de wagen hebben gaan ondersteuning op bepaald moment verliezen.
Laat de heren van alle systemen en partijen nu eens om de tafel gaan zitten en met één goed systeem komen dat ook van te voren eens geheel bugvrij is voor het ingebouwd word.
In verleden al met andere dingen gezien dat de consument uiteindelijk de grootste verliezer is , en als voorbeeld is de video een mooi voorbeeld waar we betamax VHS en het systeem van philips hadden ( ff naam er van kwijt )
En de laatste was het beste systeem maar VHS won het uiteindelijk vanwege de vele porno films op VHS.
(niemand kijkt porno ) maar VHS was zeker niet het beste systeem.

En nu weer met deze systemen zijn we afhankelijk van wat het populairste systeem gaat worden.
 

Rallye

Forumguru
Video2000.

Zoals altijd is de beste oplossing niet de meest commerciële.....
Ik ben al blij dat (inmiddels) zowel Android (gebrekkig, zo begrijp ik) als Apple (naar ik hoop beter) ondersteund worden. Dan hebben we natuurlijk ook nog Windows.........

Uit het Youtube-filmpje over Carplay blijkt bijvoorbeeld dat je alleen kunt navigeren met de Apple-toepassing op je telefoon, niet met andere (betere) apps. Tja.....
 
Bovenaan Onderaan