Beste motorolie voor Roomster 1.2 TSI 63KW?

molen

Nieuw lid
Weten jullie wat de beste motorolie is voor Roomster 1.2 TSI 63KW? Bij de Skodaclub zegt de een dat zijn dealer zweert bij Castrol Edge terwijl de andere dealer Shell Helix gebruikt. Wat raden jullie aan?
 

Cordoba

Forumguru
Allereerst is het niet van belang in welke auto het motorblok ligt, die heeft dezelfde olie nodig. Ik ben bang dat wat de dealer gebruikt, vooral ingegeven is door waar ie het meeste aan denkt te verdienen. Als de olie van de juiste dikte is zal het geen ramp zijn als je een ander merk gebruikt, maar veel garages gaan toch wel voor Castrol als één van de betere oliemerken, waarbij o.a. afhankelijk van het motortype en het gebruik gekozen wordt voor Castrol Edge of Castrol Magnatec.
 

ertromp

Forumguru
Waar de dealer bij zweert zal zeker het beste uitkomen op z'n financiële balans.
Zowel Castrol als Shell zijn allebei goede merken die zeker voor hun "premium" soorten diverse additieven gebruiken.
Ook kwalificaties van beide merken zoals API zijn hetzelfde
 

CDK

Forumguru
in je onderhoudsboekje staat aan welke normen (door VAG gesteld) de olie moet voldoen, als dat overeenkomt met de olie die je zou willen gebruiken is het goed, als je tussen de Shell en de Castrol variant moet kiezen kan je de goedkoopste van de 2 nemen.
 

molen

Nieuw lid
Nu heb ik deze auto gekocht bij een Toyota-dealer. Deze kan mij niet het beste advies geven voor een Skoda. Ook Skoda Nederland verwees mij naar mijn Skoda-dealer, maar deze heb ik niet. Vandaar mijn vraag: Wat is de beste motorolie?
 

Captain Hook

Forumguru
@molen: ik zou als ik jou was toch echt door specialistische minerale elfjes opgeboorde aardolie gebruiken. Die in het zilveren maanlicht geraffineerd is tot een puur vloeibaar motorgoud en goedgekeurd is door de officiële commissie ter bevordering van de verkoop van gehypte producten. :maakmegek:

Of je kijkt in het handboek wat de voorgeschreven type motorolie/viscositeit is en koopt/gebruikt die. (ongeacht het merk). :koffie:
Het is veel belangrijker dat je fatsoenlijk met zaken als opwarmen van je motorblok, tijdige oliewissel, c.q. schoon oliefilter omgaat, dan welk merkplakkertje er op zo'n dure flacon olie staat...
 
De dealer heeft Stellen helix 5w30 gebruikt voor mijn motorblok. Kan het kwaad als ik de 5w30 olie bijvul van een ander merk? Ook met betrekking op de garantie?
 

Spierings

Forumguru
Dat maakt niks uit..zolang het maar aan de eisen voldoet.
Dat zijn de 504.00 en 507.00 (staat op op de flacon).


Kies gewoon een A merk olie en je zit goed.
 
Laatst bewerkt:

Captain Hook

Forumguru
NEEN, dat kan echt niet hoor! Foei, gij zult geen merken mengen. De merken zijn voorzien van onzichtbare nano-deeltjes indicatoren. Die zijn voorzien van een draadloze interface en zullen onmiddelijk de officiële motorolie waakhond alarmeren indien het gemerkte en/of ongemerkte gouden motorvocht in een niet toegestane melange wordt geconstateerd c.q. benut.
Dit kan het onmiddelijke remote-gestuurde vastlopen van je motorblok tot gevolg hebben. :maakmegek:
 

molen

Nieuw lid
Dus het was een grapje? Is dan wel gelukt. Conclusie: Maakt eigenlijk niet uit welk merk olie het is als het maar voldoet aan de eisen van 504.00 en 507.00.
 
Bedankt, niet alle 5w30 oliën zijn dus hetzelfde omdat ik ook nog op moet letten dat ik 504.00 00 507.00 neem.
 
Bovenaan Onderaan