Rammel Dashboard linksvoor

Goeiemorgen iedereen!

Nou de eerste 2500 km met de rapid zitten erop in een kleine 3 weken dus tijd voor een korte statusupdate :). Heb vandaag de auto binnengedaan bij de dealer om een irritante rammel op te lossen die lijkt te komen uit mijn meest linkse verluchtingsrooster. De rammel klinkt als een trillenbe buis en is soms hoorbaar onder 30 km en vooral extra als ik op een heuvel sta. In stationair is de rammel ook nu en dan hoorbaar. Eerst dacht ik dat het was omdat de motor niet warm was maar na een rit van 800 km was de rammel er nog altijd nu en dan. Ik heb al een kijkje genomen onder de motorkap en op de bumper geduwt maar dit kon de rammel niet reproduceren. De rammel lijkt ook versterkt te worden als ik scherp naar rechts draai. Zodra ik nieuws heb rapporteur ik hier terug ;)
 
Ik had ook een rammel, rechtsvoor onder het dashboard zo leek het. Ik kon niets vinden en ben het toen buiten de auto gaan zoeken. Zie bijlagen. De kunststof delen (bij ruitenwisser) waren het euvel. De haakjes en plakkertje was verdwenen en door de rijwind rammelde/vibreerde dit heel licht maar super irritant. 2 Nieuwe kunststof delen gemonteerd en de auto is weer stil! Rood was het probleem (foto) en groen lost het op.
IMG_7344.JPG
IMG_7343.JPG
 
gaat de rammel mee in toerental van de motor? :) (als je stilstaat bijvoorbeeld)

Hey Joske, De rammel is altijd hetzelfde volume ongeacht het toerental

Ik had ook een rammel, rechtsvoor onder het dashboard zo leek het. Ik kon niets vinden en ben het toen buiten de auto gaan zoeken. Zie bijlagen. De kunststof delen (bij ruitenwisser) waren het euvel. De haakjes en plakkertje was verdwenen en door de rijwind rammelde/vibreerde dit heel licht maar super irritant. 2 Nieuwe kunststof delen gemonteerd en de auto is weer stil! Rood was het probleem (foto) en groen lost het op.
Bekijk bijlage 35997
Bekijk bijlage 35998
Nou dit zou het nu eens kunnen zijn. Nog geen nieuws van de garage dus als ze het niet vinden dan kan ik dit altijd aankaarten en controleren :) Bedankt Ampelmann!
 

staal

Actief lid
Het zou mooi zijn als het verholpen is. :cheer:

Valt mij wel op dat er meerder topics geopend worden met kraakjes en rammeltjes, schaafjes die overal vandaan lijken te komen.
 
Nou volgens de dealer lag het aan mijn koppelingspedaal. Hij heeft deze gesmeerd en volgens hem zou dit het moeten oplossen. Helaas hoor ik de rammel nog af en toe maar echt een heel pak stiller. Het lijkt dus de pedaal te zijn :). Laten we hopen dat het zo blijft :)
 
Helaas het mocht niet baten, rammel is terug...

Het goede is dat ik precies nu weet wat de rammel veroorzaakt.

Wanneer ik de koppeling induw en hem in versneling zet en de koppeling niet loslaat begint hij hij geluid te maken. Zodra ik de koppeling los laat verdwijnt de rattel.

Verder heb ik soms problemen om de rapid in zijn achteruit te zetten. Ik hoor de piep en de parkingsensoren werken maar toch heb ik af en toe soms dat de tanden van de koppeling poetsen vooral hij volledig in zijn achteruit wil.

Weet iemand soms wat het kan zijn?

De dealer heeft me gevraagd het geluid op te nemen (heb ik gedaan) en zij gingen het versturen voor analyse naar mlada boleslav. Ik zou binnen enkele dagen nieuws hebben. Hopelijk gaat mijn garantie dit dekken :( Ik weet dat een koppeling een wear en tear item is maar dit zou niet mogen na 43000 KM. En zeker niet toen ik het signaliseerde bij de dealer een week na de rapid gekocht te hebben op stand 41000 KM.

Ik houd jullie op de hoogte
 
Update:

Goed Mail terug van de dealer,

hij erkent het geluid. Ze gaan de rapid twee dagen houden volgende week...

Trouwens een fragmentje online gevonden van exact hoe het klinkt, zal proberen vanavond mijn fragment up te loaden.


enige koppeling/versnellingsbak specialisten die weten wat dit is? Super irritant dat is het :(. Ik hoop dat dit verhaal goed afloopt :)

Ik houd jullie op de hoogte
 
Update:

Juist terug van de dealer. Dealer erkende direct het probleem en hij heeft kostenloos de volledige koppeling vervangen. Ik ben dus een tevreden man en mijn vertrouwen in deze dealer is een paar punten hoger gaan staan :).

Nu heb ik nog een paar vraagjes voor de wijzen van dit forum:

Bij het inrijden van een nieuwe koppeling moet ik ergens op letten? Ik bedoel het lijkt me logisch van rustig te schakelen. Heeft iemand hier wat meer ervaring hieromtrent?
 

CDK

Forumguru
Netjes opgelost :thumbsup: en nee een nieuwe koppeling hoef je niet in te rijden, gewoon normaal en verantwoord met de techniek om gaan is voldoende.
 

Mikedejong1

Forumguru
Mijn koppeling kraakte ook, ze hebben hem in de werkplaats gesmeerd en nagekeken. Niks schokkend gevonden.. indien het geluid terug keert moet ik terugkomen
 
Bovenaan Onderaan