Vandalisme op verlof ....

tist

Actief lid
Heb ook als buitenlander op verlof vandalisme mogen meemaken.
Triestig, niets gestolen, meer nog, ik vond in de kofferbak een schamele 1.50 euro en een sigarettenfilter.
Daar sta je dan, enfin het is opgelost na 3 dagen wachten, men had de ruit niet in voorraad, (begrijpelijk).
Gebeurde in Spanje, ze zullen iets tegen de belgen en/of nieuwe skoda's hebben zeker ....
O ja het glas lag tot op de voorzetels.:(
 

Bijlagen

  • foto links 2014-10-07 10.30.38.jpg
    foto links 2014-10-07 10.30.38.jpg
    665,8 KB · Weergaven: 350
  • Foto rechts 2014-10-07 10.30.53.jpg
    Foto rechts 2014-10-07 10.30.53.jpg
    678,9 KB · Weergaven: 345
  • foto links achter 2014-10-07 10.31.03.jpg
    foto links achter 2014-10-07 10.31.03.jpg
    744,3 KB · Weergaven: 347
  • foto rechts achter 2014-10-07 10.31.10.jpg
    foto rechts achter 2014-10-07 10.31.10.jpg
    693,2 KB · Weergaven: 302

dirkkroneman

Forumguru
Lag er wel iets in de kofferbak dan? Of hadden ze misschien gehoopt "beet" te hebben? Altijd balen dit soort dingen, zeker op vakantie! Ik weet er alles van ;)
 

rampie

Senior Member
Zie ik het goed en was er ook een ster in de display van je radio? of is dit de zon die erin zit?

Toch blijft het idd balen.
 

CDK

Forumguru
:mad: hè bah zeg! jammer dat dit gebeurt, hopelijk wordt het snel en goed opgelost.
 

Joske

Forumguru
pfff, ongelooflijk kl*te is dit toch altijd é!

en je auto goed controleren op glas hoor! binnen 2 maanden vind je nog glas in je auto :thumbsdown:


weet niet of je (jonge) kinderen hebt maar het laatste dat je dan nog wilt meemaken is dat ze een stuk glas vastnemen of nog erger, in hun mond stoppen :nono:
 

RogerS

Forumguru
Ik heb het ook gehad. Je weet niet waar je dat glas naderhand nog overal terugvindt. Nadat het ruitenreparatiebedrijf alles al goed gezogen had, heb ik het thuis nog maar eens "dunnetjes" overgedaan.
Weken erna nog glasdelen teruggevonden.
Er zat zelfs een of meerdere deeltjes in de achterklep. (Rammelt lekker in bochten). Dat is uiteindelijk opgelost door er een beetje tectyl in te spuiten om deze deeltjes vast te zetten.
 

micky

Forumguru
Balen man en de ellende die je naderhand er van hebt, enige wat je er eigenlijk tegen kunt doen is de rollo open laten zodat ze kunnen zien wat er niet in ligt, soms als ik ergens sta wat niet goed voelt doe ik dat en dan ook het dashboardkastje en de middenarmsteun. belachelijk dat mensen niet met hun poten van andermans spullen af kunnen blijven..
 

tist

Actief lid
Ruit is ondertussen wel al hersteld hoor, ben ook al terug thuis.
Die ster in de radio zal van de zon zijn o.i.d. want daar is gelukkig niets mis mee.

En ja glas vind je overal terug ook op goed bereikbare en zichtbare plaatsen, daarom dat ik niet zo tevreden ben met de Carglass dealer zijn, zoals hij aangeeft, puike behandeling.
Er was nog glas terug te vinden aan de zijruitjes van de koffer, in de middenarmsteun van de achterbank die neergeklapt stond, in de naden en onder de achterzetels, enz enz.
Enfin niet zo bijster goed opgezogen, ook niet na de tweede keer, de eerste keer heeft men al het glas in de deur laten zitten en alles afgeplakt met een zelfklevende folie, het glas ratelde dus mooi in de ronde binnen in de deur.
Bij de plaatsing hebben ze dat dan zo goed mogelijk trachten te verwijderen, wat niet simpel is ......
De covers van die achterdeur hebben ze ik denk wel een keer of 20 !!! :banghead:er terug afgetrokken omdat ze het er niet goed opkregen, 'de specialisten', en hoeveel keer ze op een computerscherm zijn komen kijken ???:(
Enfin plastic deeltjes heb ik ook nog gevonden, die zijn voorzeker afkomstig van die plastic covers.
Ik weet uit ervaring dat het echt niet simpel is maar ik ben een leek zij daarentegen ....... ik vermoed of ben eigenlijk voor 95% zeker dat ze de schroefjes van het bovenstuk eruit hebben gelaten (dien ik nog na te kijken).
Men mag uiteraard niet bij de be_ en af_ handeling bij zijn, men diend het op afstand gade te slaan.
Verder is er uiteraard een taalprobleem, en je bent al blij dat je terug 'rustig' je wagen ergens met alles gesloten kan parkeren.
De naden van de zetels heb ik gereinigd met plakband, en zo hopelijk al de kleine en grote splinters verwijderd.
Het verder stofzuigen met een 'zakloze ...' moet ik nog wel doen, de service van het Carglass België en verder Carglass international zijn prima, die verdienen een pluim.
Hun dealer daar ter plaatse, voor mij althans niet.

Zo met 3 skoda's al ginder geweest de eerste mijn antenne weg, de tweede mijn stootrand aan de deur er afgetrokken, en nu dan dit, k' zal moeten uitkijken de volgende keer ofwel een afstandse occasie tank kopen, daar mogen ze al eens tegenaan rijden tijdens pakeermaneuvers :cool:
 

micky

Forumguru
3 keer? hmmm misschien een andere vakantielocatie zoeken dan maar, dit lijkt me niet echt een lekkere buurt..
 

Cordoba

Forumguru
Vervelende ervaring op vakantie, onverschillig wat de juiste oorzaak is.

Heb je een speciale reden om te denken aan vandalisme, en niet aan een ruit die onder spanning (door temp) is gesprongen? Ik heb het bij Skoda nog niet gehoord, maar bij verschillende modellen van VW en Seat is het in het verleden voorgekomen dat er auto's uit een bepaalde productieperioden, met tientallen tegelijk spontaan gesprongen achterruiten hadden. Zelfs een filmpje gezien van een bewaakte parking, waar je ineens uit het niets de ruit kapot ziet springen, terwijl er binnen tientallen meters duidelijk niemand aanwezig is op het met hekken afgeschermde en met camera's bewaakte terrein. Sigaretten en kleingeld kunnen later door 'lollige' passanten in de auto gegooid zijn.

Ik wil je dus allereerst adviseren om in de gaten te houden, of je komende tijd meer vergelijkbare meldingen tegen komt.
 

Cordoba

Forumguru
Zoals ik al schreef kan er later ingegooid zijn. Kijk ook eens hoeveel glas er op straat ligt, onder de bumper van de auto erachter! Ik neem aan dat er geen kraaien of meeuwen actief zijn die stenen droppen: dan zouden er ook veel auto's met deuken in dak/motorkap zijn.
 

peterrapid

Forumguru
Yep Carglass prutsers, klantendienst en afspraak maken super maar netjes afwerken is echt beneden alle peil, 2 keer met Seat moeten gaan en zelfs 1x gewoon niet uitgezogen of gereinigd zaten nog vetvlekken op op de voorruit. En als ik hier iets over zei kreeg ik prettig te horen : meneer wij plaatsen ramen wij zijn geen autodetailer.
 

Octavia32

Forumguru
Carglass en autotaalglas werken inderdaad allemaal op deze manier, ik heb zelfs al gehoord dat er mensen zijn waar de ruit van vervangen is dat ze roestplekken na een jaar gaan vertonen...Waarom om de volgende reden

ten eerste deze glasspecialisten halen je ruit eruit en hierbij wil nog wel eens een tipje van de lak afschieten, de ruit wordt teruggeplaatst en na verloop van tijd doet de corrosie zijn werk en eerst onder de ruit(de rubbers) maar daarna trekt het door en wordt het zichtbaar.

ten tweede ze moeten in een bepaalde tijd de ruit vervangen hebben.

Wat ik nu weet is dat als de ruit bij de dealer wordt vervangen er een originele(Skodalogo) ruit wordt geplaatst en dat de lak en eventuele andere beschadigingen worden verholpen.
Nou is dit voor het grote gros van de automobilisten (lease rijders)geen probleem maar voor de particulier die wat langer en zuiniger op zijn auto is toch wel een punt om over na te denken.
Daarbij wordt over het algemeen ook de ruitschade bij de dealer vergoed.
 

tist

Actief lid
Ze is niet door de hitte gesprongen daar mensen het hebben zien gebeuren, maar als ietwat oudere persoon ga niet achter die jonge gasten aanrennen, ze zijn vermoedelijk sneller.
Verder is er ook het feit wat als je dat doet? Ze zouden zich wel eens snel tegen jou kunnen keren en dan ?
Voor zover ik van die persoon heb kunnen begrijpen waren het geen buitenlanders, eigen volk blijkbaar :(

"... deze glasspecialisten halen je ruit eruit en hierbij wil nog wel eens een tipje van de lak afschieten..."

Is heel goed mogelijk, bij het verwijderen van de lijm, werd er met een spatel geduwd maar ergens onderaan met de hand extra bij geklopt, precies of iets zat extra vast, en daar zou heel zeker wel iets fout kunnen gegaan zijn, maar ja, je mag er niet eens naast staan.

Een Skoda dealer had ikzelf ook wel liever gehad, stel daar meer vertrouwen in, en die was op 500 meter afstand van dat Carglass bedrijf ! Een grote dealer zelfs ook nog.
Nu ja ik heb een verzekering via Skoda Belgium, zij werken enkel met Carglass dus......
En naar ik al ergens heb vernomen zou Carglass ook al deel uitmaken van het VW concern, of gedeeltelijk.

Ik heb dus duidelijk helemaal volgens hun eisen gehandeld, en verwacht indien...... hetzelfde van hen.

Aangaande die 2 maal voordien, de eerste maal stond ik op een plaats waar dat denkelijk meer kan gebeuren. De 2 keer ook ietsje verder weg van de 'meer bewoonde wereld' vanaf nu plaatste ik me enkel nog heel dichtbij in drukke straten maar zoals ik nu vaststel helpt dat ook niet zozeer.
Als ze echt willen, zoals nu, ben je zowiezo de pineut. En dat zal zo wel in elk land zijn.
Als je ziet wat men aandurft in bijv opsporing verzocht ........ <= vul zelf maar in.

Maar, de reis zelf, zaaaaalig in een superb :D
 
Bovenaan Onderaan