Accu af- en aankoppelen.

Onderstaande na afkoppelen accu.

Ik las dat je het contact eerst aan moet zetten voordat je de min-pool van de accu weer aansluit. Dit omdat de trottlebody alignment dan moet gaan inregelen. Klopt dit?
 

EdK

Forumguru
Dus met vermogen (verbruikers ) een minpool aansluiten ???
Wel zou lekker alle verbruikers uitzetten en dan pas de pool of polen losnemen of vastzetten.
 

ertromp

Forumguru
Waar heb je dat gelezen @Andre911 ?
Belangrijkste is eerst die min pool eraf en dan de + en montage natuurlijk in omgekeerde volgorde dit om de kans op kortsluiten zo minimaal mogelijk te maken.
Wel is er de kans dat je eerst nog foutmeldingen krijgt van een stuurhoeksensor of de Abs maar die zijn (veelal) na een stukje rijden van je dashboard verdwenen.
 

leo442

Forumguru
En.... voordat je een accuklem los haalt altijd contact uit en 5-10 min. wachten totdat de canbus in rust is om geheugen problemen te voorkomen. NOOIT contact aanzetten en dan de accuklemmen weer monteren.
 

turboturbo

Forumguru
Ook een tip; de bestuurdersportier gesloten (dicht) houden bij het vastmaken van de accu klemmen.

De brandstofpomp begint anders meteen te werken, en dat is een stroomverbruiker. En dat merk je aan een flinke vonk bij de polen :tongue:
 

EdK

Forumguru
wel gooi er maar een slotje op hier , voorzie anders een welles nietes topic in wording.......
 
Duidelijk verhaal. Ben zelf beroeps techneut en zag er de logica ook niet van in (idd alleen maar vonken trekken als contact aan staat). Ben bezig met het solderen van de stekker verbinding in de passasiersstoel (ivm airbag storing)...
 
Bovenaan Onderaan