Fluitend geluid bij los laten van het gas in de 4e en 5 e versnelling

Mickmeister

Nieuw lid
Allen,

Vanmorgen heb ik mij hier voorgesteld dat ik sinds kort de trotse bezitter ben van Superb 1. Voorheen was ik actief op het mercedesforum dus vanaf nu hoop ik ook hier kennis op te doen en uiteraard te delen.

Nu is er een dingetje die mij enigszins zorgen baart vandaar dat ik het hier eens vraag. In de 4e en 5e versnelling hoor ik een fluitend/zingend geluid als ik het gas loslaat. Als ik dan de koppeling intrap is het geluid weg. Dus het is puur op het afremmen op de motor.

Iemand een idee of dit hoort of dat het een bekend probleem of dergelijke is?

alvast dank!
 

Joske

Forumguru
Zoek eens op het forum naar versnellingsbaklager. En kijk eens of de symptomen overeen komen?

Is eerste waar ik aan moet denken.
 

Mickmeister

Nieuw lid
Ondertussen bij de garage geweest, en ja hoor het geluid was een stuk minder te horen toen ik daar was. Nu moet ik wel zeggen dat er op dat moment niet mee gereden is op de snelweg alleen op binnen wegen. Er moesten nog wat andere dingen gebeuren en bij het ophalen heb ik even proef gereden en was het geluid weer beter hoorbaar. Maar de monteur bleef volhouden dat er niets mis is en wilde/kon op dat moment niet mee rijden. Van de week weer kilometers gemaakt en nu is het geluid dus heel duidelijk aanwezig. (heel frustrerend) In de 5e versnelling is het gewoonweg heel duidelijk te horen. En dan alleen bij het gas loslaten vanaf 120 tot 80 km/u

Ben ik nu zo'n zeikerd of hoort dit echt niet?
 

Joske

Forumguru
zeikerd of niet ;)

er moet maar een monteur mee rijden vind ik.. dan pas zouden ze eventueel kunnen zeggen dat het onzin is, en niet zonder eens mee gereden te hebben? :fool:

niet echt blijk van goede service vind ik...
 

Mickmeister

Nieuw lid
Zojuist weer gebeld met de garage en morgen rij ik er heen om samen een stuk te rijden waaronder de snelweg. Als ik het zo lees op het internet lijkt het op een lager in de bak. Maar goed, de specialist zou het moeten weten.
 
Bovenaan Onderaan