Problemen onder de kap, wat is het?

Nebelung

Nieuw lid
Probleem is bij vermelding van een bedrijf of persoon die niet actief is op een forum je maar van 1 kant het verhaal aan hoort en waardoor die andere partij/persoon altijd negatief over komt. Er zit natuurlijk een grond waarheid in om de naam wel te noemen (som werkt dat in je voordeel), maar het blijft eenrichtingsverkeer zonder oplossing helaas. Net zo vaak werkt het echter in je nadeel en schiet je er niets mee op om de naam te noemen.

Ben ik met je eens. Door mijn ervaring ben ik natuurlijk niet positief gestemd over de dealer.
Misschien dat anderen dat wel zijn. Wil hen geen schade berokkenen zonder hen de kans te geven dit probleem voorgoed de wereld uit te helpen.

Heb wel de indruk omdat het 'maar een Citigo betreft' de aandacht er niet helemaal bij is.
Mijn houding zal ik wel veranderen, en vaker en harder er tegenin gaan als het probleem wordt 'gedowngrade'.

Ik ben hier niet om de dealer zwart te maken, maar meer voor advies hoe dit op te lossen.
En ik denk inderdaad dat ik dit zoals Cordoba en DimiTator voorstellen schriftelijk ga afhandelen, dan wel via een juridische procedure. De auto is bijna een jaar oud en kan hier dan ook beter niet te lang mee wachten.

Ik heb het afgelopen half jaar mijn kop in het zand gestoken voor het probleem, en wil het afsluiten.
 

Noord26

Forumguru
@Nebelung,

Je moet jezelf idd niet af laten schepen. En je hebt de dealer de kans gegeven om het correct op te lossen. Gaat dat niet, of lukt dat niet (je gaat jezelf er steeds meer aan ergeren..), moet je een andere weg inslaan om het opgelost te krijgen.

Wellicht kun je eens informeren bij Skoda NL dat je ontevreden bent over je dealer en of je een andere dealer of garage er naar wilt laten kijken met betrekking tot de punten die je dwars zitten. Omdat je de huidige dealer al genoeg kansen hebt gegeven om het op te lossen, maar dat het niet werkt. Een soort van 2nd opinion. Niet iedereen voelt zich thuis bij dezelfde 'huisarts', bij wijze van. Geef ook aan dat je ontevreden bent over het product 'Skoda' in het algemeen door je dealer; bij Skoda NL. Dat vinden ze nooit leuk om te horen en kan wel eens helpen.
 

Desperado

Forumguru
Als de dealer het netjes oplost wordt dat toch ook gewoon weer gemeld hier?
Lost hij het niet op dan verdiend hij zijn goede naam niet, lost hij het op dan is het een wijze les voor hem geweest die hier netjes vermeld wordt. Daarbij lezen er hier heel veel bedrijven en Pon/Skoda zeker mee hier.
Voor hun ook slechte reclame als een dealer er een potje van maakt.
 

Nebelung

Nieuw lid
Kleine update, ik heb de brief waarin ik de dealer welke de auto heeft verkocht in gebreke stel af.

maar​

Ik heb ook DAGO uit Duiven gister nogmaals gemaild, met een link naar dit topic en heb een reactie ontvangen.

Beste ...,

Onze excuses dat hier nog niet op gereageerd is, ik wil graag helpen voor zover mogelijk is.
Ik wil dit verhaal graag met onze technisch specialist bespreken, hij is vandaag niet aanwezig
dus ik wil daar graag volgende op terug komen.

Zou u mij intussen al wel vast aan het kenteken van de Citigo kunnen helpen, dan heb ik alle
gegevens van de auto bij de hand en dan ga ik daar mee aan de slag.

Ik laat in de loop van volgende week van mij horen.

Met vriendelijke groet,

... ...
Autobedrijf Dago


Ik had niet verwacht zo snel nog een reactie te ontvangen. De vraag is welke weg ik nu moet bewandelen. Zal een afspraak bij DAGO ten koste gaan van mijn garantie of de mogelijkheid de dealer waar ik de auto heb gekocht in gebreke te stellen? :pieker:
 

Hetzer

Forumguru
Garantie krijg je op het merk/product, van Skoda, je kunt gewoon overstappen naar eem andere merk dealer
 

ougie

Forumguru
Ik zou eieren voor mijn geld kiezen, die garantie zit natuurlijk oke, zoals Hetzer al schreef. Je gaf al aan spijt te hebben dat je hem niet had gekocht bij DAGO, dit is een mooie kans dus. Zelf heb ik ooit een O2 (jaartje oud)gekocht bij Mulder in Apeldoorn. Ben voor een garantie akkefietje, een terugroepactie, en voor onderhoud direct overgestapt op Kreijne Hoogland omdat die veel dichter bij mijn woonplaats was. Dit was geen enkel probleem. Skoda geeft de garantie.
 

Desperado

Forumguru
Let wel, dat gaat alleen op voor fabrieksgarantie. Met andere garantie zoals bijvoorbeeld Bovag kun je niet zomaar klakkeloos naar een andere dealer gaan.
 
Bovenaan Onderaan