1. Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, dan gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Meer informatie

Momentsleutel bij de Lidl

Topic in 'Onderdelen van derden' gestart door Chatslet, 22-02-2013.

 1. Chatslet

  Chatslet Forumguru

  Ja, hij is er weer, dit keer bij de Lidl: http://www.lidl.nl/cps/rde/xchg/lidl_nl/hs.xsl/index_36711.htm
  Volgens mij gaat het bij de Lidl per provincie dus wellicht is het niet in heel nederland zo. Ik woon in ieder geval in Noord Holland en heb hem gister voor 19 euri mee genomen. Werkt met 1/2 doppen en 17, 19 en 21 mm krijg je er al bij dus dat gaat vast passen op onze Skoda's. Meetbereik is 28-210 Nm dus lijkt me ruim voldoende. Het geheel voelt verder gewoon stevig aan, niets mis mee. Volgende maand dus zelf de zomerwielen er onder leggen. :cool:
   

 2. Canon-Eye

  Canon-Eye Forumguru

  Ik heb 'm al twee seizoenen gebruikt - niks m!s mee, wat mij betreft een aanrader!
   
 3. CharlesTucker

  CharlesTucker Forumguru

  Ik sluit me geheel bij de vorige sprekers aan, ik heb hem nu ook twee keer gebruikt, inderdaad helemaal niks mis mee, voelt allemaal degelijk aan, ik heb nu al zin om de zomerwielen er weer onder te zetten :).
   
 4. Havana

  Havana Forumguru

  Als je er lang plezier van wilt hebben: altijd volledig ontspannen na gebruik. Apart bewaren, liefst in een case, zodat er geen ander gereedschap op gegooid kan worden.

  Ik ga zo eens even buurten bij de Lidl, hopen dat ie nog op voorraad is!
   
 5. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Inderdaad zoals havana al aangeeft: je moet vóór je de sleutel opbergt, de momentsleutel weer ontspannen. Doe je dat niet, dan klopt het moment na verloop van tijd niet meer!!
  Hier was de actie een half jaar terug (regio 4, Zuid-Holland Noord), en heb 'm gebruikt om de velgen eraf te halen om ze grondig te reinigen, en in de wheelwax te zetten. Ook na een weekje de wielbouten weer even nagetrokken. De set zit overigens in een stevige kunststof doos, dus is goed beschermd en alle doppen en verlengstuk blijven zo mooi bij elkaar. Overigens heb ik voor mijn F1 de kleinste dop nodig: maatje 17. Moment waarmee je de bouten aan moet trekken is overigens 125 Nm, maar ik ben na een aantal keren gebruik al zover, dat ik met de kruissleutel ook steeds heel dicht bij het juiste moment kom. (momentsleutel heb ik vanwege gewicht/afmeting niet in de auto liggen, dus in geval van pech onderweg kom ik met de kruissleutel ook wel goed uit, alleen later dan even checken met momentsleutel)

  Overigens weet ik van iemand die dezelfde momentsleutel een jaar terug bij de Aldi heeft gekocht, dat de afwijking inderdaad binnen de 4% valt, die ook door de fabrikant wordt vermeld. (persoon had de mogelijkheid om dit te checken, met de juiste apparatuur)
   
 6. Fabia

  Fabia † In Memoriam

 7. Havana

  Havana Forumguru

  Ik heb m gisteren ook aa geschaft. Ik bezat al een "kleine" voor de racefiets, nu dus ook een grote. Iedereen die ik spreek over dit onderwerp (vrienden, bandenboeren en zelfs de dealer) hanteren trouwens 100 Nm als aandraaimoment.
   
 8. turboturbo

  turboturbo Forumguru Donateur

  Goed dat ik dat nu nog eens lees hier, zal zometeen de sleutel even ontspannen. Dacht het 'handig' op 125nm te laten staan :rolleyes:
   
 9. Corné de Kluijver

  Corné de Kluijver Forumguru Donateur

  ik ben gisterenavond ook even naar Lidl geweest om de momentsleutel te scoren :)
  voor €19,- ziet en voelt het super
  vanaf nu dus zelf de zomer/winterwielen wissels uitvoeren :) toppie!

  greetz Corné
   
 10. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Officieel geeft Skoda volgens mij 125 Nm aan (of ik vergis me, en dan is het 120 Nm). Ik weet van iemand met een Leon die een vrouw van de fiets heeft gereden: hij hanteerde ook 100 Nm en zijn wiel ging er zonder auto vandoor. Overigens lag dit aan een combinatie van te laag aantrekmoment, en niet helemaal de juiste bouten gebruiken.
   
 11. Chatslet

  Chatslet Forumguru

  120 M, staat er in het boekje van mijn Faab.
   
 12. EdK

  EdK Forumguru

  120 Nm en geen klik meer of minder
   
 13. Havana

  Havana Forumguru

  Allright, dan doen we 120 Nm :) Deze week even een moment vinden om de zomersloffen er weer onder te gooien.
   
 14. EdK

  EdK Forumguru

  Ja het begint weer aardig zomers te worden als ik zo naar buiten kijk
   
 15. turboturbo

  turboturbo Forumguru Donateur

  Die van mij heeft dus sinds november op spanning gelegen (wist niet dat ie ontspannen moest worden direct na gebruik - damn you, RTFM!) kan ik 'm nou weggooien?
   
 16. EdK

  EdK Forumguru

  Alles kun je weggooien maar je kunt hem ook even testen door iemand in je omgeving te vragen of je zijn momentsleutel even kan lenen.
  Zet beide op de 120Nm en draai je moer los en dan vast met de geleende sleutel en dan met die van jou.
  doe dit ritueel nogmaals in omgekeerde situatie en als ze allebei klikken op de 120Nm dan mag je er bijna vanuit gaan dat je sleutel nog goed is

  Maar dan kun je hem nog steeds weggooien hoor ! :cool:
   
 17. turboturbo

  turboturbo Forumguru Donateur

  Super tip! Thanks!
   
 18. Havana

  Havana Forumguru

  Dat niet maar verwacht geen sneeuw en ijs meer en ik hoef niet meer door Duitsland. Dus hoog tijd voor zomerbanden.
   
 19. Fabia

  Fabia † In Memoriam

  Voorlopig sneeuwt het hier nog steeds.
   
 20. Havana

  Havana Forumguru

  Klopt, vandaar ik dat ik schreef: "ergens deze week" ;)
   

Deel deze pagina