Beschermrooster Airco-condensor achteraf inbouwen. Ervaringen?

Topic in 'Superb II' gestart door andrehj, 05-01-2012.

 1. andrehj

  andrehj Forumguru Donateur

  Omdat Skoda het nodig vond om het airco-beschermrooster (Pos 15 uit onderstaande afbeelding) weg te bezuinigen (wie bezuinigt nu een rooster van €7.30 weg, die een condensor van €265 (excl arbeid) moet beschermen??), wil ik dit rooster zelf gaan inbouwen. Rooster kost bijna niets, maar hoe bouw ik het in?
  Rooster-Etka.jpg
  In diverse forums heb ik wat ervaringen gevonden van mensen die het rooster in een Roomster, een Yeti (met handige handleiding) of een VW Caddy hebben ingebouwd, maar nog niemand gevonden die het in een Superb heeft ingebouwd.
  Grootste vraag is natuurlijk waarlangs het rooster voor de condensor kan worden geschoven. Heeft iemand daar ideeën over?


 2. turboturbo

  turboturbo Forumguru

  Fotogalerij:
  2
  Ik weet dat @Cordoba dit heeft gedaan -edit- bij zijn Fabia. Zoek maar eens, of misschien ziet hij dit draadje ook wel!
 3. Marcel2

  Marcel2 Nieuw lid

  Ik heb hetzelfde rooster onlangs in mijn Octavia ingebouwd.
  Is heel erg eenvoudig: je houd het rooster (nr 15) tegen de condensor (onderzijde) en daarna druk je voorzichtig de (stuk of 8) clips (nr 16) door het rooster in de condensor (ja dat gaat goed!), en dan zit het vast.
  Het rooster beschermd enigszins de dure condensor tegen steenslag, erg nuttig lijkt mij.
  Bij volkswagen is het volgens mij een optie en onderdeel van het "schlechtwege pakket"
 4. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Fotogalerij:
  26
  Zoals Marcel ook al aangeeft, gewoon er inclicken/drukken, overigens is het rooster voor mijn Fabia iets korter geknipt, omdat het te lang was. Foto's heb ik geplaatst in een Fabia II topic over een lekke condensor (waar ook de tip van monteurtje staat). Bij mijn Fabia I was het eenvoudig: motorkap open, en van bovenaf kon je er zo bij komen.
 5. andrehj

  andrehj Forumguru Donateur

  Dat snap ik wel (werd uitgebreid toegelicht in de bovengenoemde Yeti thread), maar mijn probleem is: Hoe krijg ik het rooster op zijn plek? Ik kan namelijk niet bij de voorzijde van de condensor komen, daar zit de gril voor. En ook de onder- en bovenzijde zijn afgedicht.
 6. Cordoba

  Cordoba Forumguru

  Fotogalerij:
  26
  Dan is denk ik nu voor 100% duidelijk wat je probleem/vraag is. Ik heb daarop geen antwoord, maar vermoedt dat het demontage bumper wordt.

  Edit: Als je de onderplaat onder de motor vandaan haalt, kun je er op een brug/vanuit smeerput ook niet bij? Verwijderen ondergrill heb je -denk ik - al naar gekeken.
 7. andrehj

  andrehj Forumguru Donateur

  Nummer spreidpluggen?

  Volgens mij heb ik inmiddels een oplossing gevonden (het was vandaag eindelijk eens wat droger, zodat ik weer naar buiten kon): Volgens mij zijn twee plastic kappen vlak achter de gril makkelijk te verwijderen. Dan zou ik het rooster makkelijk moeten kunnen plaatsen. Zie foto:
  PlasticKappen.jpg
  Probleem is alleen dat ik de plastic spreidpluggen (zie onder) niet los krijg, die dingen zitten veel te vast. Ze zullen dus bij demontage wel sneuvelen, zodat ik (samen met het rooster) direct al nieuwe moet meebestellen.
  Spreidpluggen.jpg
  Maar uit ETKA kan ik niet het juiste nummer halen, ik heb twee mogelijkheden:

  N 905 369 01 Spreidpopnagel 5x11 Deze heeft de juiste positie, maar is volgens ETKA slechts 4x nodig
  N 903 591 01 Spreidpopnagel 6,5x15 Deze staat op de verkeerde plak getekend, maar heeft wel het juiste aantal van 8x.

  Welke moet ik hebben?
 8. roeland

  roeland Lid

  beetje wd 40 of andere kruipolie erop spuiten, zijknip tang eronder (niet doorknippen natuurlijk) en dan eerst het pennetje met kleine kop eruit, vervolgens de grote eruit (soms bij het verwijderen van de kleine komt de grote gewoon mee )

  grt
  roeland
 9. Br3cht

  Br3cht Lid

  een trektang wilt ook wel helpen, kan je makkerlijker een hefboom mee maken
 10. Antera

  Antera Forumguru Donateur

  die popnagels zijn herbruikbaar. je trekt het midden omhoog en de popnagels kan je er zo uitwippen.

Deel deze pagina